Voriorsi loše krenuli, pa proradili kad je trener razbio tablu! Bjelica skoro pa neprimetan na terenu (VIDEO)

Aktuelni šampion imao je malo problema u Njujorku, dok je Minesota vezala četvrti poraz

Minesota je vezala i četvrti poraz u nizu, a ukupno 11. na gostovanjima. Prošle noći u NBA ligi je od Vulvsa bolji bio Portland na svom terenu, rezultatom 96:93.

Nikola Peković se za šest minuta nije upisau u strelce, a učinak Nemanje Bjelice za 12 minuta na parketu više je nego skroman - dva poena, jedna asistencija i tri skoka. Tauns, koji važi za jednog od najboljih rukija, bio je najbolji u svom timu sa 21 poenom i 13 skokova, a istakao se i Dieng sa 13 poena i deset skokova. Riki Rubio je dodao 15 poena, koliko i Muhamad.

Lilard i Mekolum sa po 21 poenom postavili temelje pobede Blejzersa, koji su na svake od četiri poslednje utakmice kod kuće pobeđivali razlikom ne većom od pet poena.

Riki Rubio je pogodio trojku za 92:90 na 13 sekundi do kraja, da bi potom Mekolum bio precizan sa penala. Minesota potom nije stigla do koša, a kaznio je Henderson trojkom. Uzvratio je Tauns, ali se do kraja bolje snašao domaćin i zabeležio tesnu pobedu.

Aktuelni šampion Golden Stejt je malo sporije počeo meč protiv Njujorka, pa je trener Stiv Ker čak polomio tablu za crtanje akcija i bacio je.

Tada su Voriorsi dodali gas i pobedili Njujork 116:95.

Igrači lidera su bili prilično neprecizni i nekarakteristično pogubljeni na početku meča, pa su Niksi vodili. U trećoj četvrtini se sve preokrenulo, i Klej Tompson sa ukupno 34 poena, kao i Grin sa 20 poena i po deset skokova i asistencija vodili su do pobede.

Stef Kari je postigao 13 poena.

Na drugij strani je očekivano najbolji bio Karmelo Entoni sa 24 poena i deset skokova.

Rezultati

Majami - Atlanta 105:87

Orlando - Boston 119:114

Dalas - Finiks 91:78

Njujork - Golden Stejt 95:116

Portland - Minesota 96:93

LA Lejkers - Šarlot 82:101

(Telegraf.rs)