Vilander progutao knedlu: Publika je bila neviđeno na strani Federera!

Mats Vilander impresioniran partijom najboljeg tenisera sveta

Često je osporavao kvalitete Đokovića, čak i kada je uspevao da savlada njegovog omiljenog Federera. Mats Vilander ovoga puta nije mogao da sakrije opčinjenost igrama najboljeg na svetu, koji ga je impresionirao sjajnom

>>> ĐOKOVIĆ RAZMONTIRAO FEDERERA KAO NIKAD! Pravac novo finale! (FOTO) (VIDEO)

>>> Novak pobedio fiziku: Pogledajte ovaj poen! (VIDEO)

Šveđanin hvali Đokovića posle nerealnih 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). Nerealnih, jer je Đoković razmontirao Federera, bez obzira na to što je izgubio jedan set.

Vilander je u studiju Eurosporta istakao da je oduševljen načinom na koji je Novak odigrao prva dva seta, ali i kako je smireno nastavio u četvrtom posle izguljenog seta.

- Đoković je odigrao neverovatno u prva dva seta. Federer nije dobro servirao, promašivao je za metar forhende. Đokovića mu nije dozvoljavao da izlazi na mrežu, jer je pravio male trzaje u udarcima kojima je razbijao Federerovu taktiku. Ti trzaji nisu laki za izvođenje, ali toliko dobro igra Đoković, sve što uradi je pravi izbor, igrao je savršeno - opčinjen je bio Vilander.

On je posebno apostrofirao to što Novak nije pao na psihološkom planu posle izgubljenog seta i što je i u trećem setu posle pretrpljenog brejka pravio pritisak na Federera.

- Đoković je imao brejk lopte pre Federerovov brejka, a onda se to preokrenulo. Federer je počeo bolje da igra, malo je Novakov nivo pao, ali ne toliko, i to me je impresioniralo, jer je Đoković i dalje pravio pritisak na Federerov servis - rekao je Vilander.

Đoković je bio smiren i kada je Federer počeo glasno da proslavlja. Publika je bila neviđeno na Federerovoj strani, glasno su proslavljali svaki njegov poen, ali  to nije omelo Novaka.

- Zašto je Đoković toliko uspešan u Australiji? - usledilo je pitanje Barbare Šet?

- On je toliko organizovan, pre sezone, van sezone, uvek je isti u Australiji. On uvek igra na istom nivou. Svi dođu sveži, prođe Nova godina, odmor, ali nemaju toliko samopouzdanje kao Novak i u tome je njegova tajna - zaključio je Mats Vilander.

(Telegraf.rs)