HJUSTONE, IMAMO PROBLEM: Bobi upalio dabl-dabl mašinu i surovo zakucao ''Rakete'' (VIDEO)

Boban Marjanović i Nemanja Bjelica pružili sjajne partije, dok je malo podbacio Nikola Jokić

Sva trojica srpskih košarkaša bila su na parketu tokom večeri u NBA ligi, a najbolji učinak imao je Boban Marjanović, koji je zabeležio drugi dabl-dabl u karijeri u najjačoj ligi sveta.

>>> Sjajni Bobi je bio drugi strelac protiv šampiona, ali je Kari demolirao San Antonio (VIDEO)

San Antonio se oporavio posle teškog poraza od Golden Stejta. Svoj bes iskalili su na Hjustonu i demolirali ga sa 130:99, a Boban Marjanović je za 17 minuta na parketu postigao 13 poena i imao 10 skokova, a sve to je ostvario u poslednjoj četvrtini.

Kao da su Sparsi hteli da odgovore na prozivke da nisu dostojan rival šampionima, protiv kojih su igrali oslabljeni, pošto su nije bilo Tima Dankana zbog povrede. Prvog centra San Antonija nije bilo ni ovoga puta, ali je briljirao Lamarkus Oldridž, koji je zabeležio 25 poena i imao 10 skokova. Po 18 su postigli Grin i Lenard, dok je 15 upisao Parker. Još je samo Bobi bio dvocifren, pa je on bio 5. najbolji strelac ekipe.

>>> Bobiju spremaju ugovor vredan skoro 60 miliona dolara!

Bobi je upalio svoju ''dabl-dabl mašinu'' u poslednjoj deonici i praktično je sam održao 30 razlike koliko su Sparsi imali posle tri četvrtine, a sve to možete videti u priloženom snimku. Posebno efektno bilo je zakucavanje na kraju meča!

I Nemanja Bjelica je posle dugo vremena odigrao odličnu utakmicu i konačno je imao dvocifren učinak. Postigao je 11 poena za 23 minuta u igri u duelu protiv Oklahome. Ipak, njegova Minesota nije uspela da pobedi u triler utakmici u kojoj su Tanderi predvođeni Djurentom sa 27 poena i Vestbrukom koji je postigao 25 i imao 15 asistencija, slavili sa 126:123.

Na parketu je bio i Nikola Peković, ali je za 12 minuta postigao samo 1 poen, uz 0 od 5 iz igre. Minesotu su predvodili Zek La Vin sa 35 poena, Endru Vigins sa 2o i Karl Entoni Tauns sa 19, koji je uz to imao i jedno spektakularno zakucavanje preko Ibake i Vestbruka.

Nikola Jokić je posle vesti da igra na NBA Ol-star meču odigrao lošiji meč. Imao je samo 3 poena za 19 minuta u igri uz loš šut (1 od 6). Njegov Denver je u Bostonu doživeo poraz od 111:103. U redovima Nagitsa najbolji su bili Galinari i Barton sa po 23 poena, dok je Seltikse predvodio Bredli sa 27.

Golden Stejt je ubedljivo savladao Dalas i nastavio sa serijom pobeda. Po prvi put ove sezone dogodilo se da Stef Kari u prvom poluvremenu ne postigne nijednu trojku. U drugom je uspeo u tome za delirijum u hali, ali je MVP imao za njega skromnih 14 poena na kraju. Zato je sa 45 poena briljirao Klej Tompson, što mu je rekord ove sezone.

Rezultati:

Klivlend - Finiks 115:93

Boston - Denver 111:103

Detroit - Filadelfija 110:97

Atlanta - LA Klipers 83:85

Minesota - Oklahoma 123:126

San Antonio - Hjuston 130:99

Juta - Šarlot 102:73

Golden Stejt - Dalas 127:107

(Telegraf.rs)