Đoković se oporavio, ali mu se ne sviđa plava šljaka

- Mogao bi svašta da kažem, ali neću. Promenili su podlogu bez saglasnosti igrača - ljut je najbolji teniser sveta

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković rekao je da je aposlutno spreman za turnir Masters serije u Madridu, ali je još jednom izrazio nezadovoljstvo zbog promene podloge i premijernog uvođenja plave šljake, na kojoj niko od tenisera ranije nije igrao.

- Ne dopada mi se što je odluka da se uvede plava šljaka doneta bez bilo kakvog dogovora sa teniserima. To je ono što mi se ne sviđa. Mogao bih još svašta da kažem o podlozi, ali neću jer mi preostaje malo vremena da treniram i da se adaptiram na nju. Neverovatno je da niko od vodećih svetskih tenisera nije imao priliku ni da proba da igra na ovoj podlozi pre nego što je ona postavljena u Madridu. Nije da kritikujem turnir, ali ATP bi morao da vodi više računa o igračima. Nadam se samo da neće biti nikakvih povreda i da ćemo ipak videti nedelju dana pristojnog tenisa. Definitivno je da se ova šljaka razlikuje od crvene i to se oseti čim stanete na teren. Mi igrači pričamo o tome između nas, ali nam ostaje samo da se što bolje pripremimo - rekao je Đoković medijima u Madridu.

Srpski as kaže da se uprkos svemu, oseća odlično u Madridu i da je potpuno spreman za najveće napore, posle emotivnog i fizičkog pražnjenja u minulom periodu.

- Od Monte Karla sam imao malo vremena za pregrupisavanje i pripreme za ono što predstoji. Preskočio sam ''Srbija Open'' zbog okolnosti u kojima sam bio i zbog toga mi je žao. Nije bilo pravo vreme da igram na novom turniru, jednostavno nisam bio emotivno spreman - izjavio je Ðoković.

Srpski teniser je potvrdio da mu je bio neophodan odmor.

- Imao sam nedelju više da se odmorim, vežbam i pripremam za Madrid. Ono što se dogodilo sada je iza mene i osećam se dobro - poručio je Ðoković.

Svetski broj jedan je podsetio da slede veliki turniri, među kojima i Rolan Garos, gde će jurišati na četvrtu uzastopnu grend slem titulu, šestu ukupno.

- Imamo Madrid, Rim, Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijski turnir u Londonu. To je mnogo turnira u kratkom vremenskom periodu i svi su veliki izazovi. Rolan Garos je moj najvažniji sledeći cilj. Prošle godine sam došao na njega posle pobeda u Rimu i Madridu i imao sam veliki pritisak na leđima. Ali, naučio sam kako da se nosim sa nekim stvarima i sada mi je lakše - rekao je Ðoković, koji je u Madridu kao prvi nosilac slobodan na startu, a njegov uvodni rival biće pobednik duela između Španca Danijela Himeno-Travera i Rumuna Viktora Haneskua.

(A. G.)