Prekinut Ibrin zlatni niz: Prvi put bez šampionske titule posle osam godina

Ibrahimović je najpre kao igrač Ajaksa u sezoni 2003/2004 osvojio holandsku Erediviziju, posle pet titula u Italiji preselio se nakratko u Španiju, da bi poslednji pehar opet uzeo na Apeninima prošle godine s Milanom

Serija Zlatana Ibrahimovića od osam uzastopnih titula šampiona prekinuta je u nedelju naveče, pošto je Milan porazom u Derbiju dela Madonina Juventusu prepustio Skudeto.

Ibrahimović je najpre kao igrač Ajaksa, u sezoni 2003/2004 osvojio holandsku Erediviziju. Već tog leta Ibra se preselio u Juventus, gde je u naredne de sezone osvajao Seriju A. Kad su "bjankoneri" zbog kalčopoli skandala izbačeni u Seriju B, Šveđanin je potpisao za Inter, s kojim je u naredne tri godine dizao šampionski pehar.

Posle tri godine u Interu seli se u Barselonu koja je osvojila Primeru te 2009/2010, a posle te jedne sezone na "Nou Kampu", Ibramović se vraća u Milano, ali u dres AC Milana, s kojim je prošle godine opet osovio skudeto. Sve u svemu - osam državnih šampionata za isto toliko sezona, sa pet različitih timova!