Duško Vujošević preuzeo Limož!

Bivši trener Partizana postao je trener šampiona Francuske

Duško Vujošević je bio bez kluba posle raskida saradnje sa Partizanom, ali uskoro počninje sa poslom, što je na Tviteru najavio njegov agent - Miško Ražnatović.

>>> Vujošević: Todorić širi laži da sam kriv za krizu u Partizanu

Jedan od najmoćnijih košarkaških agenata Evrope je najpre na svom Tviter profilu u zagonetki  najavio da bi Vujošević trebalo da postane novi trener Limoža.

- Poslednja vest. Časovi ljubavi uskoro počinju u gradu porcelana - napisao je Ražnatović, a upravo je Limož poznat po porcelanu.

Nedugo potom, javio se i predsednik Limoža Frederik Forte, napisavši: Dobrodošao, Duško.

Vujošević će u novom timu sarađivati sa svojim nekadašnjim plejmejkerima Leom Vestermanom i Lesterom Bo Mekejlebom. Limož se prošle nedelje rastao sa trenerom Filipom Erveom, pod čijim vođstvom je prošle godine osvojio 11. titulu prvaka Francuske.

- Limož je klub koji ima zaista veliku tradiciju. To je mesto gde čovek može na miru da radi i da bude posvećen sportu, a ne da se bavi drugim stvarima. Kao što svi znaju, košarka je moja nasušna potreba. U Srbiji mi je bilo onemogućeno da se bavim svojim poslom koji inače radim sa puno ljubavi. Nadam se da će u Limožu naći približnu emociju kao što sam imao u Partizanu - rekao je Vujošević "Mozzart Sportu".

Ekipa se posle ispadanja iz Evrolige takmiči u Last 32 fazi Evrokupa, gde posle poraza od PAOK-a u utorak ima skor 0-2, dok u domaćem prvenstvu ima polovičan učinak (8-8) i nalazi se u sredini tabele.

(Telegraf.rs)