NAJLUĐA ABA LIGA DO SADA: Od 5. do 14. mesta razlika je samo u jednoj pobedi!

Čak 10 klubova strepi za opstanak u regionalnom takmičenju

ABA liga polako ulazi u finiš regularnog dela sezone, a pobeda Igokee nad Mega Leksom potvrdila je da je ovo najluđe regionalno takmičenje do sada.

Jer, samo jedna pobeda razlike je između kluba koji se nalazi na 5. mestu i kluba koji drži fenjer. U ovom slučaju to su MZT i Tajfun.

Makedonski tim posle 19. kola ima skor 8/11, dok je šampion Slovenije zadržan na 7/12 koliko imaju još i Igokea, Partizan, Sutjeska i Olimpija. Pobedu više, pored MZT-a, imaju Cibona, Krka, Metalac i Zadar.

>>> Loše vesti za Partizan: Igokea 41 put šutnula za tri poena i pobedila Megu!

U vrhu se manje-više sve zna. Budućnost je nakon ubedljive pobede u Zagrebu gotovo sigurno obezbedila pol poziciju sa skorom 17/2. Cedevita ima 15/4 i bolji međusobni skor od Crvene zvezde koja ima 14/5. Mega je četvrta sa skorom 12/7 i ova četiri tima će se gotovo sigurno boriti za Evroligu i prsten.

Os srpskih timova, Partizan i Metalac će se boriti za opstanak. Odnosno, da ne budu poslednji čime gube pravo da se kroz srpsku ligu kvalifikuju za izlazak na Jadran.

Crno-beli imaju i najteži raspored od svih timova, ali i lošiji međusobni skor od Igokee i Sutjeske, na primer. Dosta toga bi moglo da bude rešeno u 24. kolu kada izabranici Aleksandra Džikića gostuju Tajfunu.

RASPORED PARTIZANA DO KRAJA:

Krka - Partizan

Partizan - Crvena zvezda

Budućnost - Partizan

Partizan - Zadar

Tajfun - Partizan

Partizan - Cedevita

Olimpija - Partizan

RASPORED METALCA DO KRAJA:

Crvena zvezda - Metalac

Metalac - Budućnost

Zadar - Metalac

Metalac - Tajfun

Cedevita - Metalac

Metalac - Olimpija

Mega - Metalac

TABELA: Budućnost VOLI 17/2, Cedevita 15/4, Crvena zvezda Telekom 14/5, Mega Leks 12/7, MZT 8/11, Cibona 8/11, Cibona 8/11, Krka 8/11, Metalac 8/11, Zadar 8/11, Olimpija 7/12, Partizan 7/12, Igokea 7/12, Sutjeska 7/12, Tajfun 7/12.

(Telegraf.rs)