Zinedin Zidan je novi trener Reala!

Fudbalska legenda zameniće na klupi Rafu Beniteza

Zinedin Zidan je novi trener Reala iz Madrida! Doskorašnji trener B tima zamenio je Rafu Beniteza na klupi kraljevskog kluba.

- Uprava kluba je donela tešku odluku, posebno za mene, da otpusti Rafaela Bentesa, velikog profesionalca i sjajnu osobu - rekao je Peres na konferenciji za novinare, preneo je španski AS:

- Ponosan sam pošto znam da za tebe (Zidane) ne postoji reč 'nemoguće'. Ovo je tvoj klub, ovo je tvoj stadion i imaš svu našu podršku. Od ovog trenutka ti si trener Reala.

Zidan je 2001. godine kao najskuplji igrač sveta došao u Real i za pet godina osvojio je šampionsku titulu, Ligu šampiona dva Superkupa Španje, Superkup Evrope i interkontinentalni kup. On je u Realu 2006. godine završio karijeru.

Zidan je rekao da će u novi posao "uneti srce i dušu".

- Ovo je najbolji klub na svetu sa najboljom bazom navijača. Hoću da klub do kraja sezone osvoji trofej. Naporno ću raditi sa igračima i mislim da će sve ići dobro. Sutra počinjemo sa radom - rekao je Zidan.

- Ovo je važan dan za mene, sada sam više uzbudjen nego što sam bio kada sam kao igrač potpisivao ugovor sa Realom.

Zidan će na klupi Reala debitovati u subotu na Sanjtago Bernabeu u utakmici protiv Deportiva. Čelnici Reala nezadovoljni su rezultatima ove sezone, pošto posle 18 utakmica ekipa ima 37 bodova i treća je na tabeli Primere sa četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Atletikom. Real je u nedelju veče odigrao nerešeno 2:2 sa Valensijom.

Real će igrati osminu finala Lige šampiona protiv Rome, a izbačen je iz Kupa kralja zbog korišćenja igrača koji je bio pod suspenzijom.

(Telegraf.rs)