Tolika je frka u Mančesteru da Van Gal zabranjuje Božić igračima!

Holanđanin je u poslednjem momentu najavio da svi igrači moraju da se čekiraju u hotelu na Badnje veče, što znači da će svi oni imati tek nekoliko sati da provedu sa porodicama

U Engleskoj je vreme Božića izuzetno zbog toga što i tokom praznika nema pauze od fudbala. Svi uživaju u takzovanom "boksing deju", od navijača pa do fudbalera, a praznični duh uveliko je ušao u klubove.

Osim u Mančester junajted.

Ne pamti se tako loša atmosfera na "Old Trafordu", a menadžer Luj van Gal se izgleda potrudio da bude još gora, i to u vreme prazničnog raspoloženja.

Kako prenosi "San", igrači su ostali zapanjeni kada su čuli da deo tradicionalnog Božićnog programa od 12 dana neće biti održan. Konkretno, radi se o godišnjoj pantomimi, gde glavne uloge imaju igrači omladinskog tima, a ostali gledaju njihove tačke.

>>> VAN GALOV RAFAL PO NOVINARIMA: Trener Junajteda posle rasprave napustio konferenciju (VIDEO)

Umesto toga, Van Gal je saopštio igračima da će imati trening na božićno jutro.

Takođe, Holanđanin je izdao naređenje da svi igrači moraju da se čekiraju u hotelu zbog karantina na Badnje veče, što znači da će svi oni imati tek nekoliko sati da provedu sa porodicama.

>>> Tviter smenio Luja van Gala i doveo Murinja u Junajted!

- Ekipa ima velikih problema sa moralom, a ovakvi potezi mogu samo da učine da se osećaju još gore. Među igračima ima dosta stranaca koji se nisu navikli na naporan praznični raspored Premijer lige, pa ih treba pogurati da se adaptiraju - rekao je izvor lista i dodao:

- Čudna je ta odluka jer je prošle godine dozvolio igračima dva slobodna dana i dve žurke, ali ove godine od toga nema ni naznake.

Navodno, iz kluba je poručeno da programa neće biti jer će omladinski tim igrati utakmicu protiv Kvins Parka, što je udaljeno samo 25 kilometara od Mančestera.

- Igrači su zbunjeni i iznervirani zbog ove situacije.  Takve proslave unose pozitivu u klub, ali su šefovi očigledno odlučili drugačije. Navodni razlog da omladinska ekipa malo dalje igra svoju utakmicu ne pije baš vodu jer svi znaju da atmosfera nije bajna, pa se čak pominje i da bi to bilo neprikladno u ovom momentu - navodi izvor.

Inače, "panto program" u klubu je uspostavio ser Aleks Ferguson, da bi ga potom ukinuo njegov naslednik na klupi Dejvid Mojes. Znamo svi kako je Škot prošao...

(Telegraf.rs)