Luis Enrike razmišlja o odlasku iz Rome

Direktor Rome Valter Sabatini priznao da bi klub iz italijanske prestonice mogao da promeni trenera narednog leta

Posle nekoliko meseci tvrdoglavog insistiranja da mu ne pada na pamet da napusti Romu, u kojoj planira višegodišji projekat, Luis Enrike okrenuo je novi list. Direktor Rome Valter Sabatini potvrdio je da španski trener razmišlja o odlasku sa te funkcije po završetku sezone.

Luis Enrike je u italijanski fudbalski klub došao prošlog leta, ali "vučica" ima vrlo male šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone, što je bio glavni cilj kluba pred početak sezone. Enrike je sa Romom potpisao dvogodišnji ugovor, a prethodnih meseci je više puta izjavio da želi da ostavi trag u klubu sa Olimpika.

- Nije mi rekao ništa konkretno, ali verujem da zaista razmišlja da ode. Ne oseća da ima punu podršku i da može da je prenese na ekipu, a ne želi da unese nemir u klub - rekao je Sabatini italijanskim medijima.

Prvi operativac Rome najavio je razgovore sa španskim stručnjakom.

- Moramo da se sastanemo sa njim i da vidimo kakvi su mu motivi, da probamo da ga ubedimo da ostane. Luis je iskren čovek, a znam da je i dalje ponosan što je u našem klubu. Mora mirne glave da donese odluku. Mi želimo da ostane, ali ako bude potrebe, naći ćemo drugo rešenje - objasnio je Sabatini.