Malme ovo nije doživeo: Grad u transu zbog povratka najvećeg sina!

Zlatan ibrahimović posle 14 godina ponovo među svojima

Malme širi ruke da dočeka svoje čedo!

Malo je reći da u ovom švedskom gradu poslednjih dana vlada histerija zbog povratka najvećeg fudbalera koji je odatle potekao - Zlatana Ibrahimovića.

>>> Ibrahimoviću se ispunila želja, vraća se u Malme!

Ibrin PSŽ u sredu u okviru Lige šampiona gostuje Malmeu iz kojeg se davne 2001. godine, tada tek perspektivni Šveđanin, otisnuo u svoju prvu evropsku avanturu (Ajaks) i počeo da piše istoriju.

Najveći problem za organizatore utakmice je što će ugostiti prvaka Francuske na stadionu kapaciteta 18.000 mesta, što je premalo za interesovanje koje vlada još od trenutka kada je žreb spojio PSŽ i Malme.

Ibrahimović je još tada preuzeo na sebe finansiranje velikog video bima na gradskom trgu, kako bi svi oni koji ne dođu do ulaznice mogli da gledaju prenos meča, a takvih je - mnogo.

Naime, prema nekim procenama, oko 25.000 navijača biće u sredu uveče pred velikim ekranom, dakle više nego na samom stadionu, i navijaće za...  Pa, teško je reći, jer je njihova ljubav prema Ibrahimoviću gotovo jednaka kao i prema klubu kome su odani.

Karte za ovaj meč su odavno rasprodate, a na crno njihova cena dostiže vrtoglavih 2000 evra!

Ovo će bez ikakve dileme biti i najemotvinija utakmica u bogatoj karijeri velikog asa, koji će se naći u čudnoj situaciji da mu aplaudiraju i njegovi i protivnički navijači.

(Telegraf.rs)