Mesi nije trebalo ni da ulazi, Suarez i Nejmar demolirali Real (VIDEO)

Katalonski klub uništio Real na Santjago Bernabeo rezultatom 4:0

Ne, Barselona nije samo pobedila Real u Madridu! Barselona je uništila kraljevski klub i odučila ih od fudbala u El Klasiku, najvećem fudbalskom prazniku u Španiji - 4:0 (2:0).

I za to im nije bio potreban Lionel Mesi, najbolji strelac međusobnih duela Reala i Barse. Luis Suarez i Nejmar su se pobrinuli da se odsustvo Argentinca iz prvih 11 uopšte ne primeti.

RONALDOVA REAKCIJA SVE GOVORI: Grimasa Portugalca najbolje opisuje Realovu nemoć protiv Barse! (VIDEO)

Urugvajac je postigao gol u 11. i 74. minutu, Nejmar je šokirao Santjago Bernabeu u 39. minutu, dok je Andreas Inijesta postigao fenomenalan gol u 53. minutu i tako otklonio sumnju oko pobednika. Ako je uopšte i postojala...

Suarez, a pogotovo Nejmar, su se poigravali sa odbranom Reala. Njih dvojica su kreirali beg Katalonaca na šest bodova viška i strelci su poslednjih 19 golova Barse u Primeri (od mogućih 20). Urugvajac je postigao 10, a Nejmar gol manje.

Ronaldo laktom udario Alveša u glavu (VIDEO)

Mogao je Brazilac u finišu prvog dela da dođe i do svog drugog gola na derbiju, ali je Marselo izbacio loptu sa gol linije. Ipak, iskupio se asistencijom petom za Inijestu u 53. minutu kada je Španac zakucao loptu u mrežu Navasa.

Time je Barselona nastavila sjajan niz i stigla je do rekordnog 20. El Klasika u kom su postigli gol. Poslednji niz od 19 mečeva trajao je od 1981. do 1987. godine.

Pored pobede, navijači Barselone mogu da budu srećni što se Lionel Mesi vratio na teren posle dva meseca pauze zbog povrede. Odigrao je pola sata u novim kopačkama i započeo je akciju kod četvrtog gola u 74. minutu.

Koliko je Real očajno igrao govori i scena iz 77. minuta kada su domaći navijači aplauzima ispratili Inijestu sa terena. Nikog svog nisu ni imali...

SUAREZOV GOL U EL KLASIKU: Posle ove akcije je Ronaldo ostao u neverici zbog propusta saigrača! (VIDEO)

Ronaldo se nije video, osim one šanse u 67. minutu kada mu je Bravo skinuo loptu. Vezni red i odbrana nisu postojali, kao da nisu govorili na terenu, dok je Benzema mislima verovatno bio u zatvoru koji mu preti zbog ucenjivanja reprezentativnog kolege. Doduše, imao je šansu u 90. minutu.

Bejl je verovatno odigrao svoj poslednji El Klasiko. Kada god je Velšanin u timu, Real ne pobedi. Sve su češće spekulacije da će se preseliti u Mančester junajted, a ne bi čudilo da uprava kluba i Ronaldu ''okrene leđa.''

Madriđani su pokazali zube samo u uvodnih pet minuta drugog dela kada su marselo i Hames mogli da vrate Real u igru. Beazilac je promašio gol, dok je Bravo odbranio šut Kolumbijca.

Videli smo i jedan crveni karton na meču. Isko je izgubio živce i u 85. minutu je udario Suareza. I sam je znao da je start za crveni karton i napustio je igru samo pola sata pošto je ušao na teren kao Hamesova zamena. Da ironija bude veća, Isko je bio najbolji Realov fudbaler na terenu.

Primera, 12. kolo:

Subota:

Real Sosijedad - Sevilja 2:0

(Agireče 73, Prijeto 78)

Real Madrid - Barselona 0:4

(Suarez 11, 74 Nejmar 39, Inijesta 53)

Espanjol - Malaga 2:0

(Perez 6, 20)

Valensija - Las Palmas 1:1

(Pako Alkaser 8 - Vijera 57 )

Deportivo - Selta 2:0

(Perez 23, Džoni 90+4. autogol)

Nedelja:

Sporting Hihon - Levante 12.00

Viljareal - Eibar 16.00

Granada  -Atletik Bilbao 18.15

Granada - Atletiko Madrid 20.30

Ponedeljak:

Hetafe - Rajo Valjekano 20.30

(M.M.)