Partizan u večiti derbi ulazi kao novi-stari šampion (VIDEO)

"Crno-beli" savladali Borac u Čačku 4:0, i tako i matematički obezbedili sebi petu uzastopnu titulu prvaka, Čačani s obe noge u nižem rangu

Borac – Partizan 0:4

(S. Marković 10, Ivanov 62, Dijara 79, 85)

Stadion kraj Morave. Gledalaca: 3.500. Sudija: Santrač (Pavliš).

Borac: Milojević, Reljić, Maslać, Alves, Živković, Spirovski (od 66. Mugoša), Prodanović, Jeremić, Stanić, Pavićević, Živanović (od 69. Nikodijević).

Partizan: Stojković (od 39. Petrović), Aksentijević, Volkov, Rnić, Ivanov, Kamara, S. Marković, Tomić (od 84. Babić), Manga, S. Ilić (od 69. Ninković), Dijara.

Partizan je ubedljivo pobedio Borac u Čačku - 4:0, i tako dočekuje večiti derbi na svom stadionu u idućem kolu (5. maj) kao šampion. Peti put uzastopno.

Prošle godine "crno-beli" i "crveno-beli" u prolećni okršaj u Humskoj ušli su s istim brojem bodova, a pogodak Princa Tejga, jedini na meču, utro je Partizanu put ka tituli prvaka. Ovaj put susret sa Zvezdom neće imati takmičarski značaj, pošto tri kola pre kraja novi-stari šampion ima nedostižnih 12 bodova prednosti.

"Crno-beli" su osvojili šampionske bodove iako im je i jedan bio dovoljan da ostanu na tronu matematički, ali su izgubili golmana Vladimira Stojkovića. Videće se na koje vreme.

Stojković se povredio u 39. minutu, posle sudara sa Živanovićem u kaznenom prostoru. Meč nije mogao da nastavi. Umesto njega, na gol je stao mladi Nikola Petrović.