IBRINA BRUTALNA OSVETA DANCIMA: Zlatan sa dva gola odveo Švedsku na EP, Slovenci ispali (VIDEO)

Posle fantastičnog gola Ibrahimovića iz slobodnjaka bilo je sve rešeno u duelu Danske i Švedske * Ukrajinci izdržali u Sloveniji, koja je rano povela

Danci su žestoko isprozivali Zlatana Ibrahimovića uoči revanša baraža za EURO 2016. u Francuskoj, a onda je usledila Ibrina surova osveta.

Udarili su tamo gde nisu smeli i razljutili su majstora fudbala, koji ih je sam izbacio, a Švedskoj obezbedio kartu za prvenstvo Evrope naredne godine. Pre meča su ga danski novinari skinuli u gaće na naslovnoj strani.

>>> Danci skinuli Ibrahimovića u gaće! (VIDEO)

Švedska je u prvom meču pobedila na svom terenu sa 2:1, a i tada je Ibrahimović bio strelac, kada je sa penala pogodio mrežu Danaca.

Sada je dva puta pogodio gol Šmajhela i tako doneo plasman Švedskoj na EP naredne godine.

Prvi gol postigao je u 19. minutu kada je posle kornera pobegao čuvarima i izvanredno reagovao sa 7-8 metara i poslao loptu u donji desni ugao gola Kaspera Šmajhela.

Bio je to majstorski gol, u stilu vrhunskih golgetera, što Ibrahimović svakako jeste. A šta tek reći za njegov drugi gol? Ibra je u 76. minutu izveo slobodan udarac i fenomenalnim pogotkom i definitivno otklonio svaku sumnju ko će se plasirati na prvenstvo Evrope.

Usledilo je veliko slavlje, kojim kao da je hteo da poruči ''Hteli ste da mi skintet gaće? E, pa, evo vam sada!''.

Danci su do kraja meča uspeli da izjednače. Najpre je Jusuf Poulsen postigao gol u 81. minutu posle centaršuta Durmišija sa leve strane, kada je glavom zakucao loptu u mrežu Šveđana. U prvom minutu nadoknade bilo je 2:2, pošto je Vestergard na asistenciju Eriksena iz kornera takođe glavom prosledio loptu u mrežu.

Ipak, Danci su se kasno probudili i poraženi su od svojih velikih rivala, koji će igrati na Evropskom prvenstvu.

U drugoj utakmici baraža Slovenija je remizirala sa Ukrajinom 1:1, čime su gosti obezbedili plasman na EP, jer su u prvoj utakmici slavili sa 2:0.

Poveli su Slovenci rano, već u 11. minutu je Boštjan Cesar doneo nadu svojim navijačima. Ipak, do kraja susreta nisu uspeli da nametnu svoj ritam igre, čak je i Samir Handanović u nekoliko navrata dobro intervenisao na golu i sprečio Ukrajince da postignu gol.

U sedmom minutu utakmice ipak su Ukrajinci došli do gola posle velike kontre, Jarmolenko je pogodio i postavio konačan rezultat - 1:1.

(Telegraf.rs)