ČUDO NEVIĐENO: Rukometni klub izgubio meč posle 22 godine!

Neverovatan niz pobeda prekinut je u ženskom rukometu u Austriji

Posle neverovatnih 8255 dana rukometni klub Hipo iz Austrije izgubio je meč u prvenstvu. U anale se upisao Union Kornojburg koji je savladao njihov niz pobeda koji je trajao od marta 1993. godine.

Kronojburg je pobedio sa 26:24, a ovaj poraz iznenadio je i bivšu igračicu ovog kluba, sada člana stručnog štaba Dragicu Burić, koja nije verovala da se to dogodilo

- Ne mogu da verujem da je Hipo izgubio u austrijskom prvenstvu. Ne mogu da verujem. To se prosto ne dešava, Branila sam u sezoni 2002/03 i sve mečeve u domaćem prvenstvu smo rešili u našu korist - rekla je Dragica u izjavi za Sport.

Tajna uspeha ovog kluba je u jednom imenu - Gunar Prokop, koji je bio i trener, ali i uspešan menadžer. On je Hipo napravio tako snažnim.

- Uspeo je da sklopi ono što je bilo potrebno da neki klub bude veliki i uspešan - da ima moć sa strane. Tu mislim na pomoć države. Njegova sada već bivša supruga nekada je bila politikči aktivna i bila je veoma bitna za klub. Ništa ne bi moglo bez sponzora, a sponzori su hrlili u klub.

- Svi finansijski moćni ljudi iz Beča, ali i čitave Austrije, bili su sponzori Hipo. Svaka igračica koja je dolazila u klub imala je sponora koji je bio zadužen za nju. Sve je funkcionisalo bez greške.

Gunar Prokop se penzionisao odavno i nije više aktivan, pa samim tim ni Hipo više nije tako moćan. Dragica se boji da bi ovaj poraz mogao da bude početak kraja jednog velikog kluba.

Hipo je 39 puta bio šampiona Austrije, 33 puta uzastopno je osvojio titulu i 28 puta je osvojio nacionalni kup.

(Telegraf.rs)