Tužna istina fudbalskog velikana: Treba nam manji stadion!

Erik Tohir, predsednik Intera, zabrinut je slabom posetom domaćih navijača

Jedan od najvećih klubova današnjice, milanski Inter, suočava se sa ozbiljnim problem posete svojih navijača na stadionu. San Siro je zajednički dom fudbalera Milana i Intera, iako je postojala inicijativa čelnika Milana da izgrade novi stadion.

>>>Benzema prenoćio u pritvoru, čeka se saslušanje

Predsednik Intera Erik Tohir sastao se ove nedelje sa Silvijom Berluskonijem, kako bi razgovarali o zajedničkoj modernizaciji stadiona.

- Pre svega, bila je to prilika da se bolje upoznamo.

- Pre nekoliko nedelja Berluskoni je zvanično izjavio kako oni žele da ostanu na San Siru, tako da smo o tome razgovarali i o tome ćemo misliti u budućnosti.

- Finale Lige šampiona 2016. biće na našem stadionu, tako da smo dvostruko srećni s obzirom da će do tada nova poboljšanja na stadionu biti prisutna. Međutim, to nije dovoljno. Dakle, ako želimo zajedno da radimo zajedno, onda moramo doći zajedno do sporazuma i dogovoriti zajednički rok za izgradnju kako bi stadion izgledao modernije.

Tema razgovora bio je i kapacitet stadiona, za koji predsednik Intera smatra da je prevelik ako se uzme u obzir prosečna poseta.

- Bilo bi sjajno da ostanemo na stadionu sa 80.000 navijača, ali naša prosečna poseta ove sezone je oko 54.000 ( već igrali protiv Juventusa i Milana ) i zato moramo dobro da se pozabavimo brojkama i odlučimo šta je za nas najbolje.

(Telegraf.rs)