Sjajni golovi i het-trik Suareza u pobedi Barse: On i Nejmar mogu žmureći da igraju (VIDEO)

Urugvajac je dominirao i sa tri sjajna gola doneo je Kataloncima pobedu protiv Eibara, a kod sva tri je učešće imao i Nejmar

Luis Suarez je preuzeo glavnu reč u Barseloni u odsustvu Mesija, pa je het-trikom srušio Eibar na Nou Kampu i vratio je Katalonce na deobu prvog mesta sa Real Madridom.

>>> Profit je pao, ali je Barselonina kasa rekordno puna!

Barsa je slavila sa 3:1, mada je do pobede došla teže nego što se očekivalo. Ceo stadion je bio u šoku kada su gosti poveli u 10. minutu golom Borkhe Bastona.

Ipak nije se čekalo na odgovor Barse preko Luisa Suareza, koji je u 21. minutu otvorio svoje golgetersko veče. Bila je to fantastična akcija koju je poveo Nejmar.

Uposlio je dugom loptom Ramireza, koji je iz prve centrirao, a akcju je završio Suarez sjajnim golom glavom.

To je bio konačan rezultat prvog poluvremena, a u drugom je još dva puta pogađao El Pistolero.

Nejmar je u 48. minutu napravio bravuru po levom krilu, serijom driblinga je izbacio nekoliko protinvika iz igre, uposlio je Suareza u srcu kaznenog prostora, a Urugvajcu nije bilo teško da odatle pogodi za 2:1.

Makserano je u 83. minutu dobio crveni karton, ali to nije poremetilo prvaka Španije. Samo dva minuta kasnije Suarez je postigao treći gol. Ponovo ga je proigrao Nejmar, a devetka Barse je primirila loptu na grudi i rezantnim šutem još jednom pogodila mrežu.

Fudbaleri Atletika savladali su  u Madridu ekipu Valensije sa 2:1 i šestom pobedom ove sezone prišli na dva boda vodećim klubovima španske Primere, Realu i Barseloni.

Tim Dijega Simeonea bio je bolji i nadmoćniji najvećim delom susreta, a dva gola prednosti stekao je već nakon 40 minuta igre, uz brojne propuštene šanse.

Valensija je zaigrala agresivnije u nastavku pokušavajući da se vrati u meč, ali je uspela samo da ublaži poraz pogotkom iz penala, pa je ostala na devetoj poziciji

Primera 9. kolo:

Petak:

Rajo Valjekano – Espanjol 3:0

(Trašoras 36. penal, Gvera 76, 78)

Subota:

Sevilja – Hetafe 5:0

(Gameiro 35, 45, 60. pen, Banega 50. pen. Konopljanka 80. pen.)

Selta – Real 1:3

(Nolito 85. – Ronaldo 8, Danilo 23, Marselo 90+5)

Granada – Betis 1:1

(Fulker 3. – Kastro 40. penal)

Malaga – Deportivo  2:0

Nedelja:

Levante – Sosijedad 0:4

Las Palmas – Viljareal 0:0

Barselona – Eibar 3:1

Atletiko Madrid - Valensija 2:1

(Martinez 32, Karasko 40 - Alkaser 72. penal)

Ponedeljak:

Atletik Bilbao – Sporting Hihon 20.30

 Tabela: Real Madrid 21, Barselona 21, Selta 18, Atletiko Madrid 17, Viljareal 17... Atletik Bilbao 8, Las Palmas 6, Granada 6, Levante 6.

(Telegraf.rs)