Tipsarević: Doktor mi je rekao, ako se tumor vrati... završio si sa tenisom!

Cilj mi je da se vratim u Top 10, imao sam interesantnu karijeru, punu uspona i padova, nikada nisam imao veliki povratak, to mi je motiv, rekao je nekadašnji 9. igrač planete

Janko Tipsarević baš nema sreće u poslednjih nekoliko godina. Propustio je mnogo turnira zbog povreda i pauzirao je više od godinu dana zbog bolesti.

Prošle nedelje je u Nemačkoj uspešno operisao koleno i trebalo bi da bude spreman za naredni Australijan Open. Rekao je da mu je cilj da se vrati u vrh ATP liste.

>>> Tipsarević uspešno operisan: Srpski teniser treći put pobedio bolest!

>>> SET MUČENJA, PA RUTINA: Đoković u polufinalu Šangaja preko ultražilavog Tomića!

- Cilj mi je da se vratim u Top 10, imao sam interesantnu karijeru, punu uspona i padova, nikada nisam imao veliki povratak, to mi je motiv. Želim samo da igram tenis i da me ništa ne boli. Turnir u Čenaju počinje 4. januara, to nije idealno vreme za povratak, cilj je da budem spreman za Australijan open. Neću žuriti, iako mi nije mnogo vremena ostalo - izjavio je Janko nakon operacije.

- Ipak, verujem da nisam igrao najbolji tenis i kako bih voleo. Nisam razmišljao da je došao kraj, ali sam osetio ogroman strah u ta tri meseca kada mi je doktor rekao da necu moći više da se bavim ovim sportom ako se tumor vrati - rekao je Tipsarević na druženju sa novinarima u njegovoj Teniskoj akademiji.

Kao jedinu dobru stvar iz svega što ga je zateklo istakao je to što će po drugi put moći da zamrzne renking i kao 30. teniser sveta izbori učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

On je zahvalio Novaku Ðokoviću, Viktoru Troickom, Nenadu Zimonjiću i ostalim saigračima iz Dejvis kup reprezentacije na podršci.

- Oni su mi najveća podrška posle porodice. Valjda znaju da ne želim da pričam o povredama, pa i ne pitaju za nogu, već šta ima. Drago mi je što smo dobili Lajovića i Krajinovića, igrače koji mogu da odmene nas starije. Voleo bih da igram protiv Kazahstana, ali ne mogu da se obavezujem zbog noge. Mislim da imamo dobar žreb - rekao je Tipsarević.

Tipsarević je trenutno 401. na ATP listi, a najbolji plasman ostvario je 2012. kada je bio osmi teniser sveta.

Tokom karijere osvojio je četiri titule, u Kuala Lumpuru i Moskvi (2011), Štutgartu (2012) i Čenaju (2013).

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)