Zvezda ne žali novac: Papanikolau na Kališu?

Zašto bi Grk mogao da pojača tim Dejana Radonjića?

Povrede pre svega, ali i želja da se u Evroligi što jače umeša u borbu za Top 16 fazu dovela je do toga da Zvezda bude zainteresovana za Kostasa Papanikolaua (krilo, 25), grčkog reprezentativca koji je nedavno dobio otkaz u Denveru.

Iako zvanične potvrde pregovora nema, vlažni snovi navijača Zvezde bi mogli uskoro da se pretvore u realnost.

Pre dve godine najbolji mladi igrač Evrolige želi urgentan ugovor u NBA pre nego što sezona počne, ali njegovih 4+ miliona dolara po sezoni za sada nemaju interesanata u najjačoj ligi na svetu.

Zato je Papanikolauu preostalo da juri ugovor u Evropi kako bi ostao u formi. Spekuliše se da bi CSKA i Olimpijakos mogli da ga dovedu u svoje redove, ali je i to na tankom štapu.

Ukoliko Kostas ne uspe da se izbori za bolji ugovor u Evroligi, ne bi trebalo isključiti mogućnost da bi prihvatio skromnije uslove iz Beograda, iako su i oni daleko iznad prosečnih plata u srpskoj i egionalnoj košarci.

Papanikolau nije odigrao nijedan meč za Denver u koji je stigao krajem jula kao deo trejda Taja Lousona u Hjuston. Prethodnu sezonu u Teksasu, Grk je u dresu Raketa na 43 utakmice zabeležio 4,3 poena po meču.

(Telegraf.rs)