Tipsa ide na Nadala u Barseloni

Susret srpskog tenisera i "kralja šljake" moguć u četvrtfinalu, posle po dve prepreke, igra i Krajinović, Troicki u Bukureštu

Evropska teniska sezona na šljaci u susret Rolan Garosu kao njenom vrhuncu nastavlja se u Barseloni i Bukureštu.

Ako je suditi po fudbalskim strastima, španski as Rafael Nadal, drugi reket sveta, raduje se pobedi Reala na "Kamp nou", a Janko Tipsarević (osmo mesto na svetskoj listi) žali zbog poraza Barselone u večitom derbiju španskog fudbala.

Na terenima Kraljevskog teniskog kluba u Barseloni možda dođe do navijačkog "El klasika" na šljaci, pošto je susret domaćeg i srpskog tenisera moguć u četvrtfinalu. I Nadal kao prvi nosilac i Janko kao peti slobodni su u prvom kolu. Tipsarević čeka ishod meča Rumuna Viktora Haneskua i Portugalca Ruija Mašada, a "kralj šljake" kreće od meča s pobednikom susreta svog zemljaka Giljerma Garsije Lopeza i Belgijanca Olivijea Rohusa.

Tipsarević je sa španskim teniserima Nikolasom Almagrom i Albertom Ramosom bio  ulozi manekana promotora turnira. U jednom butiku sportske opreme nekoliko minuta su stajali u izlogu pored lutaka s glavama kao teniska loptica. Izložen je bio i velelepni trofej za pobednika.