Sabonis ruši Srbiju u polufinalu Eurobasketa? (VIDEO)

Džoker Litvanica na polufinalnom meču Eurobasketa protiv Srbije mogao bi da bude 208 santimetara visoki centar Domantas Sabonis, sin legendarnog Arvidasa Sabonisa

Srbija će u polufinalu Eurobasketa ići na svog večitog rivala, Litvaniju, u čijim se redovima sada nalazi Domantas Sabonis, sin legendarnog Arvidasa Sabonisa.

Kakav otac - takav sin, pa tako Domantas sa svojim 208 santimetara takođe igra na poziciji centra.

>>> Ovako su košarkaši u autobusu proslavili plasman u polufinale! (FOTO)

>>> NOVI ŠOUTAJM RADULJICE: Pogledajte kako se šalio sa novinarima u miks zoni! (VIDEO)

>>> Bodiroga: Najveći sam fan Nemanje Bjelice! (VIDEO)

Domantas ima samo 19 godina i posle dve sezone u Unikahi upisao je koledž u SAD, gde je trenutno član ekipe Gonzaga Univerziteta iz Oregona. Ne treba posebno naglašavati da mu se u budućnosti predviđa da će kao i otac imati uspešnu NBA karijeru.

Iako ga selektor Jonas Kazlauskas nije mnogo upotrebljavao na ovom Eurobasketu (do sada odigrao ukupno 30 minuta), mnogi smatraju da bi upravo Sabonis junior mogao da bude džoker Litvanaca u završnici turnira. Kazlauskas je na njega mnogo više računao prošle godine na Svetskom prvenstvu, na kome su Litvanci ispali u polufinalu od SAD-a, tako da je čudno što ga na Eurobasketu do sada nije mnogo koristio.

Srbija mladog Sabonisa dobro zna od pre dve godine, kada je na Evropskom prvenstvu za juniore praktično sam pobedio "orlove".

Litvanija je postala košarkaška velesila odmah po raspadu SSSR-a i sa njom nikada nismo lako izlazili na kraj. Neki novi klinci preuzeli su kormilo, a među njima je najdominantniji Jonas Valančijanus (član Toronto Reptersa) koji je Italijanima u polufinalu ubacio 26 poena.

Na ovom Eurobasketu Litvanci su pokazali da umeju da budu najbolji kada je najteže. Na prve četiri utakmice ostvarili su tri pobede sa samo poen ili dva razlike. Češku i Gruziju su takođe savladali tesno, sa samo dva koša (četiri poena) prednosti.

Pravo je čudo da su Italijane "tukli" sa deset razlike, jer su navikli da čekaju poslednji napad za rešavanje meča.

Kakva opasnost od Sabonisa Juniora preti Srbiji u polufinalu Eurobasketa najbolje ćete saznati iz ovog videa sa najboljim njegovim potezima u karijeri:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)