KONAČNO KREĆE! Ligu šampiona otvara derbi Siti - Juve i Zlatanove emocije!

Prvi mečevi nove sezone Lige šampiona igraju se u okvru grupa A, B, C i D

Konačno je stigao taj 15. septembar, dan kada počinje nova sezone Lige šampiona! Najbolji evropski fudbal počinje prvim mečevima grupa A, B, C i D, i sve su na programu u standardnom terminu od 20.45 časova.

Pravim derbijem kola možemo nazvati duel koji će se igrati u Mančesteru, kada Siti bude ugostio italijanskog šampiona, Juventus, prošlosezonskog finalistu.

U toku dana je objavljeno da za "građane" neće nastupiti Serhio Aguero, zbog povrede koju je zadobio na meču tokom vikenda.

Dve ekipe su se poslednji put sastale 2010. godine, kada je na oba meča rezultat bio 1:1.

Takođe, fudbalski obožavaoci će obratiti pažnju na utakmicu u Parizu, kada u goste stiže švedski Malme, prvi klub najveće zvezde francuskog prvaka, Zlatana Ibrahimovića.

Mečevi za utorak su:

Benfika - Astana

Galatasaraj - Atletiko Madrid

Mančester Siti - Juventus

PSŽ - Malme

PSV - Mančester junajted

Real Madrid - Šahtjor

Sevilja - Borusija Mehengladbah

Volfsburg - CSKA Moskva

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je engleski klub jedan od kandidata za osvajanje Lige šampiona.

Alegri je istovremeno ocenio da njegov tim može da računa barem na četvrtfinale elitnog takmičenja.

- Siti je među kandidatima za osvajanje Lige šampiona. Imamo tešku grupu, ali želimo da se probijemu u nokaut fazu. U sutrašnjoj utakmici moramo da igramo na visokom nivou i hrabro, da izbegnemo tehničke greške - rekao je Alegri za sajt UEFA.

Juventus je očajno startovao u italijanskoj Seriji A i uz dva poraza i remi već zaostaje osam bodova za vodećim Interom.

- Prošle sezone stigli smo do finala Lige šampiona. Klub kao što je Juventus mora nastojati da u ovoj sezoni dođe barem do četvrtfinala - zaključio je Alegri.

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan pohvalio je ekipu Malmea i poručio da je njegov klub jedan od favorita grupe A.

- Kao i svaki veliki klub, želimo da osvojimo Ligu šampiona. Sve počinje od sutrašnje utakmice, iako Malme takođe ima svoje ambicije. Oni nam svakako neće nista pokloniti, video sam njihove utakmice sa Seltikom. Malme nije među timovima koji se lako predaju - rekao je Blan za zvanični sajt UEFA.

On je istakao da prvak Francuske na terenu mora da dokaže nesporni kvalitet.

- U grupi A favoriti smo mi i Real Madrid, međutim, to moramo da pokažemo na terenu i izborimo plasman u nokaut fazu. Uvek moramo ispravno da radimo svoj posao, imamo plan igre i nadam se pobedi protiv Malmea u zanimiljvoj utakmici - rekao je Blan.

Trener fudbalera Real Madrida Rafael Benitez u superlativima je govorio o ekipi Šahtjora iz Donjecka, uoči startne utakmice grupne faze Lige šampiona.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinski prvak je veliki klub, sposoban da ostvari velike ciljeve.

- Mi nismo u najlakšoj grupi, kao što mnogi misle. Smatram da je Šahtjor veliki klub sa veoma iskusnim trenerom Lučeskuom, koji uvek pokušava da dosegne visoke ciljeve, čak i sa novim igračima koji stalno dolaze u Donjeck - rekao je Benitez španskim novinarima.

On je ocenio da ekipu Reala u duelu sa Ukrajincima očekuje težak zadatak.

- Trudimo se da budemo koncentrisani i, naravno, uvek idemo na pobedu. Međutim, moramo da budemo oprezni. Šahtjor je veoma opasan tim, ima brze i talentovane igrače - zaključio je Benitez.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)