ČETVRTFINALE! Srbija trojkama rasturila Finsku u poslednjoj četvrtini! (FOTO)

Naredni protivnik je Češka, sa kojom se sastajemo u sredu. Termin će biti naknadno određen

Verovali ili ne, Srbija je najneizvesniji meč u dosadašnjem toku Eurobasketa igrala protiv Finske, koju je savladala u osmini finala 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17).

Pogađali su Finci trojke, mučili nas svojom odbranom, terali nas na greške, ali kad je trebalo, Srbija je fantastično odigrala u odlučujućoj četvrtini, kada je i prvi put stigla do dvocifrene prednosti nad baš neugodnim protivnikom!

>>> AGAIN RADULICA: Komentator u transu posle zakucavanja srpskog centra (VIDEO)

Festival trojki započeo je Bogdanović, a nastavili su Simonović i Erceg. Na +15 za nas, igra Finaca se potpuno raspala, a mi smo mirno priveli meč kraju.

>>> TEOVA MAJSTORIJA: Asistencija Teodosića preko celog terena (VIDEO)

Rasterećeni Finci su bili potpuno ravnopravni protivnici sa favorizovanom Srbijom. Kidisali su za Teodosićem, njega su najviše udvajali, a odlično su se fokusirali na Bjelicu, i pogotovo Raduljicu.

Ipak, za stamenog centra nisu imali rešenje! U momentima kada smo morali da dajemo koševe, a šut spolja nije bio opcija, uvek je (B)Radulja dobijao lopte i postizao poene. Meč je završio sa čak 27 poena.

SRBIJA: Teodosić 8 (9as), Simonović 6 (2/4 za tri), Kuzmić, Bogdanović 10 (2/3 za tri), Bjelica 19 (14sk, 1/3 za tri), Marković (5 as), Kalinić 5, Nedović 4, Milosavljević 2, Raduljica 27 (11/12 iz igre), Erceg 10 (2/3 za tri), Milutnov 0.

FINSKA: Koivisto, Haf 6, Li 2, Salin 26 (4/8 za tri), Koti 7, Koponen 11, Nutinen 2, Kaunisto, Kaven, Ahonen, Vilson 15, Marfi 12.

Nemanja Bjelica meč je završio sa 19 poena i čak 14 skokova, Bogdan Bogdanović dodao je 13 poena, a Zoran Erceg 10. Kod Finske najbolji je bio Sasu Salin sa 26 poena, a Džamar Vilson imao je 15.

Nije bilo laganih poena za naše košarkaše - jesmo poveli 5:0 nakon trojke Teodosića i njegove sjajne asistencije za Kalinića, ali sve do sredine druge četvrtine smo morali da jurimo prednost Finaca, a najviša je bila +7.

"Polako, polako" vikao je Đorđević sa klupe kada su njegovi izabranici grešili u napadu, a Finci su forsirali naš šut spolja zonskim presingom.

Ipak, serija 10:2 u trećoj četvrtini, čiji je nosilac bio Raduljica najavio je Fincima da sve lošijim šutevima za tri poena prosto neće moći da zadrže nadu za senzacijom.

U četvrtoj deonici videli smo pravi festival trojki: Bogdanović, pa na drugoj Salin. Marko Simonović je na kraju podsetio da je sjajan šuter, i sa dve vezane trojke "odjavio" Fince, a tačku je stavio Erceg, za prvu dvocifrenu prednost Srbije.

Nisu više Finci bili tako rastrčani. Do kraja meča je Bjelica uspeo da kompletira svoj sjajni dabl-dabl učinak.

Sada fokus prelazi na četvrtfinale, gde nas čekaju Česi - oni su lagano eliminisali Hrvatsku.

>>> VESELI: Navijam za Srbiju, vidimo se u četvrtfinalu (VIDEO)

BLOG UŽIVO

U 13.50, košarkaši Srbije počinju sa zagrevanjem.

  Posle pobede nad Hrvatskom, košarkaš Češke Jan Veseli rekao je da navija za Srbiju.

Izveštač Telegrafa iz Lila: Cena ulaznica kreće se od 55 evra do 118. Ostalo je još karata i za četvrtfinale, a najjeftinija je 65 evra.

Ne propustite da čujete šta je igračima pred meč poručio selektor Đorđević:

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)