Dragana Tomašević peta, Amela Terzić sedma na mitingu u Zagrebu!

Srpski atletičari završili ostvarili solidne rezultate, ali ostali bez medalje na Memorijalu Hanžeković u Zagrebu

Nakon Asmira Kolašinca, na "Memorijalu Boris Hanžeković" u Zagrebu učestvovali su Amela Terzić, Dragana Tomašević i Vedran Samac, ali su takmičenje nažalost završili bez medalja.

Asmir Kolašinac je zauzeo četvrto mesto u disciplini bacanje kugle.

>>> Kolašinac četvrti u Zagrebu

Dragana Tomašević završila je sezonu u Zagrebu. Ona je u petoj seriji bacanja diska ostvarila rezultat od 61.43 što nije bilo dovoljno za medalju. Ona je zauzela peto mesto na Memorijalu.

Amela Terzić je u disciplini 3000 metara ostvarila vreme od 8.59 što je za dve sekunde sporije od njenog ličnog rekorda. Ona je svoje takmičenje završila na sedmom mestu.

- Bila je jaka konkurencija, skoro ista kao na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Da mi je trener bio tu zadnji deo trke bi istrčala još bolje, ali posle svih trka i ovim sam zadovoljna - rekla je Terzićeva.

Od srpskih atletičara takmičio se još i Vedran Samac. On je najbolji hitac bacio u trećoj seriji i ostvario rezultat od 74.97 što nije bilo dovoljno da se plasira u osam najboljih takmičara.

- Napravio sam pauzu 21 dan, zbog prsta koji je morao da mi zaraste, skoro sam počeo ponovo da treniram , pa nisam ni očekivao bolji rezultat. Takmičiću još u Velenju 27.septembra - rekao je Samac.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)