Dejan Tomašević: Francuska je favorit, Srbija može do vrha!

Proslavljeni srpski centar izjavio je da su "galski petlovi" favoriti za osvajanje Eurobasketa

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izjavio je da je Francuska najveći favorit za osvajanje Eurobasketa i izrazio je nadu da će Srbija odigrati kvalitetno.

Tomašević, koji je sa nacionalnim timom osvojio 5 zlatnih medalja rekao je da Srbija može mnogo ukoliko odigra kvalitetno.

>>>NOVI HIT MUTE NIKOLIĆA! I vi ćete tokom Eurobasketa ponavljati njegovu reč! (VIDEO)

Ako treba da se opredelim za jednog favorita, onda je to sigurno Francuska, ako za više - onda su tu i Španija, Italija, Litvanija, i svakako Srbija sa jednom velikom željom da upravo mi budemo ti koji će odigrati dobro prvenstvo. Ono što je očigledno jeste da se ta razlika između velikih košarkaških sila i manjih selekcija iz godinu u godinu smanjuje i da su sada senzacije moguće - izjavio je Tomašević.

On je istakao važnost takmičenja zbog mogućnosti plasmana na Olimpijske igre.

Mislim da je za većinu glavni cilj da se nađu u situaciju da razmišljalju o Riju, a to znači da se uđe među prvih sedam ekipa. Svakako da sve ekipe, sa pravom razmišljaju o tome - dodao je bivši centar reprezentacije.

Tomašević se osvrnuo na prethodnu sezonu i konstatovao da su naši košarkaši imali dobre role.

Svako od igrača je sigurno kvalitetniji i bolji nego što je bio pre godinu dana, i mislim da nam to daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu, jer za dobar rezultat su potrebni igrači koji znaju da pobeđuju, koji su navikli da pobeđuju, i koji igraju u ekipama koje se svake godine bore za trofeje. Mislim da imamo nekoliko igrača koji su ove godine osvajali sa svojim ekipama titule, znaju kako se to radi i uvek bih birao igrače koji su pobednici - rekao je bivši as Panatinaikosa i naglasio dobra izdanja Bjelice i Teodosića u prethodnoj sezoni.

Tomašević je dodao da su priprema ekipe i hladna glava jako bitni za ovakva takmičenja. On se osvrnuo i na grupu smrti u kojoj se nalazi selekcija Srbije.

Očigledno je da je naša grupa ubedljivo najteža, i sa pravom svih pet ekipa, da ne kažem šest, računaju na mogućnost osvajanja medalja. To znači da od samog starta, moramo da budemo u vrhunskoj formi. Mislim da smo mi kroz pripremne utakmice dostigli željenu formu, i bez obzira na sve treba da pustimo igrače da igraju. Oni su uvek u prvom planu, i uvek treba da budu u prvom planu. Treba da ih hrabrimo jer svi smo mi tu zbog njih. Šta god da urade - i dobro, i loše, ne treba da padamo u euforiju, mada smo zemlja kojoj se to lako dešava, a kada se ne napravi rezultat, ili ne ispune očekivanja, skloni smo kritikama - dodao je Tomašević.

Prvu utakmicu na Eurobasketu reprezentacija Srbije igra sa Španijom.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)