PLANIRALA JE 7.10, A NE 7.01: Ivana nije zadovoljna bronzom!

S trenerom sam pripremala skok na nivou od 7,10 metara. Potpuno smo se fokusirali na ovo takmičenje i bukvalno dali sve od sebe, rekla je naša atletičarka

Ivana Španović uzdrmala je celu naciju kada je već u prvoj seriji preskočila magičnu granicu od sedam metara!

SRAMOTA ORGANIZATORA PREMA IVANI ŠPANOVIĆ: Zar se ovako tretira evropska šampionka? (VIDEO)

IVANA JE NAŠE ZLATO: Kako se kalila SEDMICA Španovićeve! (VIDEO)

Nakon osvojene bronzane medalje na SP u Moskvi 2013. godine, ona je danas napravila još jedan istorijski uspeh kada je osvojila još jednu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu sa rezultatom 7.01 metar.

Ne samo što je osvojila još jednu medalju, Ivana je za dva dana dva puta postavila novi nacionalni rekord.

- Iskreno govoreći, nisam zadovoljna bronzanom medaljom, jer sam se sa trenerom pripremala za skok na nivou od 7,10 metara. Potpuno smo se fokusirali na ovo takmičenje i bukvalno dali sve od sebe - rekla je Španović posle takmičenja, a prenosi Rojters.

Ona je naglasila da je činjenica da je dva puta u takmičenju preskočila daljinu novog državnog rekorda od 7,01 "izuzetno pozitivna za karijeru".

- Izuzetno je pozitivno to što sam dva puta preskočila tu daljinu, ali sam očekivala više - rekla je Španović.

Srpska atletičarka je današnjom bronzom ponovila uspeh iz Moskve od pre dve godine, kada je takođe osvojila treće mesto.

Španović je finalno takmičenje otvorila skokom od 7,01 metara kojeg je u trećoj serji nadmašila Britanka Šara Proktor sa 7,07, ali je Amerikanka Tijana Bertoleti u poslednjoj seriji došla do zlata rezultatom 7,14 metara.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)