Ristić ostao bez polufinala u Pekingu!

Srbin završio kao poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi...

Foto: ASS/Promo

Srpski atletičar Milan Ristić nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 110 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Ristić je deonicu pretrčao za 13 sekundi i 89 stotinki, što mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale, a trku je završio kao poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Ne mogu da odgovorim na pitanje da li sam srećan zato što sam upao u tu kvotu od 40 ljudi, ali mogu da kažem da sam to zaslužio jer se to postiglo radom, a ne pukom srećom da upadnem u to elitno društvo - rekao je Ristić dan pre ove trke, što je samo potvrdilo da je imao i težak ''žreb''.

On je u ukupnom poretku sva 42 takmičara bio na 32. mestu. Od 24 takmičara koja su se plasirala u polufinale, najbrži je bio Amerikanac Dejvid Oliver, sa vremenom od 13 sekundi i 15 stotinki. U polufinale na 110 metara prepone ušla su prva četiri takmičara iz svake grupe i još četiri najbrža po rezultatu.

Posle trke, Ristić je rekao...

- S obzirom na to da sam zbog povrede odsustvovao sa staze više od tri nedelje, pre svega sam prezadovoljan sto sam došao u Peking i učestvovao na SP. U proteklom periodu maksimalno sam se posvetio terapiji, ali ipak kratko je to vreme za potpuni oporavak i top formu. Nastup na šampionatu sveta je za mene veliko iskustvo, ne mogu biti zadovoljan rezultatom 13,89 ali s obzirom na sve okolnosti ostajem optimista i  verujem da će već sledeće godine biti mnogo bolje - rekao je srpski atletičar.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)