OVO JE TVOJ TRENUTAK: Đoković protiv Federera za istoriju svetskog tenisa!

Dva velika motiva ima najbolji teniser sveta protiv Švajcarca. Prvi je kompletiranje titula na svim turnirima Masters serije, a drugi je šansa da prvi put povede u međusobnom skoru

Za istoriju, za slavu i za potvrdu da je najbolji na svetu! Novak Đoković od 19 časova boriće se za svoju prvu titulu u karijeri na turniru iz Masters serije u Sinsinatiju, a protivnik mu je stari rival Rodžer Federer.

Biće ovo prilika da vidimo još jedan istorijski susret dvojice titana "belog sporta", a uz finale Vimbldona možda i najznačajnije odmeravanje snaga njih dvojice u poslednjih godinu dana. Za to postoje dva ogromna razloga.

Prvi je da Srbin ima priliku da pobedom postane prvi igrač u istoriji tenisa koji je osvojio Masters, odnosno pobedio na svih devet turnira iz Masters serije, a drugi taj da po prvi put ima šansu da povede po broju pobeda u međusobnom skoru protiv Federera pošto je trenutno 20:20.

Đoković je dosta teže došao do finala od Švajcarca, jer je u polufinalu imao protiv sebe odlično raspoloženog Aleksandra Dolgopolova koji je odigrao meč života, a uz sve to imao je dosta problema i sa bolovima u stomaku zbog čega je u jednom trenutku morao da zatraži tajmaut.

Na drugoj strani Federer je neočekivano lako u dva seta pobedio Endija Marija 6:4, 7:6 i mnogo manje se umorio od Srbina koji je odigrao tri seta.

Najbolji teniser sveta je do sada gubio čak četiri puta u finalima Mastersa, dok je na drugoj strani švajcarski teniser čak šest puta pobeđivao na ovom turniru.

Nadamo se da će peti pokušaj biti srećan za Novaka Đokovića.

(Telegraf.rs)