TRANSFERI: Zvezda odbila milion evra za zlatnog orlića, Real najavljuje bombu!

Završen je još jedan transfer dan, u kome nije bilo mnogo zvučnih prelazaka, ali je bilo više nego interesantnih glasina, kojima su najavljene potencijalne transfer-bombe

Završen je još jedan transfer dan. Nije bio preterano uzbudljiv, kao što je znalo da bude prethodnih dana, kada smo mogli da vidimo nekoliko transfer bombi u roku od nekoliko sati.

Pošto je vremena sve menje, nema sumnje da će klubovi uskoro reagovati, tako da ovo verovatno predstavlja samo zatišje pred buru, koja nas očekuje, možda već u petak.

OVDE se možete informisati šta se sve dešavalo prethodnog dana.

U četvrtak izdvajamo informaciju da Soldado karijeru nastavlja u Viljarealu, gde bi trebalo da postigne lične uslove sa klubom i tako napusti Totenhem. U Srbiji je bilo zanimljivo na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, gde je Zvezda dovela Mičela Donalda, posle višednevne sage. Takođe je na adresu kluba u Ljutice Bogdana stiglo nekoliko ponuda, a odgovore možemo očekivati uskoro. Poslednja vest stigla je sa Marakane, a to je da je Crvena zvezda odbila ponudu za Vukašina Jovanovića od milon evra.

Iako nije bilo zvučnih prelazaka, bilo je mnogo interesantnih glasina, kojima su najavljene potencijalne transfer bombe u narednim danima. Najzanimljivija je definitivno da Real želi Marka Rojsa.

23:15 - ZVEZDA ODBILA MILION EVRA ZA JOVANOVIĆA

Crvena zvezda je odbila ponudu od 1.000 000 evra koje je Nant poslao za Vukašina Jovanovića. Klub sa Marakane zahteva 300.000 evra više, a tu informaciju je za Sport potvrdio menadžer igrača Rade Ćaldović.

- Obavestio sam ljude iz Zvezde, i treba da održimo još jedan sastanak. Nant hoće Jovanovića, procenili su njegovu tržišnu vrednost što se nije poklopilo sa zahtevima crveno-belih - rekao je menadžer Vukašina Jovanovića.

23:00 - LESTER DOVEO INLERA

Kako prenosi Skaj Italija, Gokhan Inler će biti novi igrač Lestera, koji se dogovorio sa Napolijem. Ovakva informacija se pojavila u toku dana, a u konkurenciji Lesteru bili su još i Vest Hem i Šalke.

22:45 - MARTINEZ NE PRODAJE STONSA

Menadžer Evertona uporno odbija unosne ponude Čelsija za Džona Stonsa. Roberto Martinez ističe da on nije na prodaju i da je njegova budućnost na Gudisonu.

22:20 - VAN GAL NE PRODAJE ALBANCA

Adnan Januzaj se oglasio na Tviteru povodom glasina da će napustiti Old Traford i preseliti se u Sanderlend i samo je istakao da ga je to dobro nasmejalo.

Takođe, i njegov trener Luj Van Gal je naglasio da on nije na prodaju i da mu u svakom momentu treba oko 28 igrača u konkurenciji, jer tokom cele sezone pravi rotacije u ekipi.

BENFIKA DOVELA HIMENEZA

22:00 - Benfika je dovela Raula Himeneza iz Atletiko Madrida za devet miliona evra i on je potpisao ugovor na pet godina sa klubom iz Lisabona.

21:30 - JUVENTUS SE RASPITUJE ZA FUDBALERE ČELSIJA

Šampion Italije želi da iskoristi činjenicu da Ramireš i Kvadrado nisu u prvim planovima trenera Čelsija Žozea Murinja. Čelnici Stare torinske dame su poslale zvaničan dopis u kome su zatražili od Plavaca da odrede kolika je otkupna cena dvojice igrača koje bi rado videli u svom dresu, prenosi britanski Dejli Mejl.

21:05 - HRVAT STIGAO U FIRENCU

Nikola Kalinić je u toku dana prošao lekarske preglede i tako ispunio i poslednji uslov pre potpisivanja ugovora sa Fjorentinom. Hrvatski napadač bi trebalo da se obaveže na četvorogodišnju vernost klubu iz Toskane.

19:38 - SOLDADO SE VRATIO U ŠPANIJU

Bivši napadač Valensije Roberto Soldado završio je svoju neuspelu misiju na Ostrvu. Nije se snašao u Totenhemu, pa je vreme da napusti londonski klub. Španac se vratio u Valensiju, ali ne u bivši klub, već u Viljareal, za koji bi trebalo da potpiše ugovor ukoliko se dogovori sa čenicima "Žute podmornice".

18:55 - TOTENHEM PRONAŠAO NAPADAČA U FRANCUSKOJ

Londonski klub je na dobrom putu da reši problem napadača, jer je, pišu engleski mediji, dogovorio transfer Kamerunca iz Liona Klintona N`Đijea (21), koji je u prethodnoj sezoni na 37 utakmica postigao 7 golova. Kamerunac bi ovih dana trebalo da se pojavi u severnom Londonu i obavi lekarske preglede, a Totenhem će Lionu uplatiti 16,8 miliona evra za transfer.

17:54 - FENERBAHČE KUPUJE I DOMAĆE

Bogati turski klub ulaže u budućnost. Fener je saopštio da je novi igrač tog kluba postao Ozan Tufan (20), dosadašnji igrač Burse gde je proveo čitavu karijeru. Tufan igra na poziciji desnog beka, ali i u veznom redu.

16.27 - BELI STEVANOVIĆ PREUZIMA GRKE?

Grčki mediji preneli su informaciju da je Goran Beli Stevanović jedan od kandidata za klupu grčke reprezentacije. Pored njega, tu su još Batistuta i Kecbaja. Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

Podsetimo, Stevanović je svojevremeno bio pomoćnik Iliji Petkoviću na SP u Nemačkoj. Vodio je Partizan i grčku Veiriju, ali i reprezentaciju Gane.

15.59 - REAL ŽELI ROJSA

Florentino Perez se bacio u kupovinu i želi zvučno ime u ekipi Reala. Izbor je pao na Marka Rojsa koji je i tokom zime bio na meti kraljevskog kluba.

15.37 - DONALD POTPISAO ZA ZVEZDU

Napokon je završena saga oko dolaska Mičela Donalda u Crvenu zvezdu. Opširnije >>> OVDE.

15.23 - GOKAN ILNER STIŽE U LESTER?

Lisice žele da naprave tim koji neće ličiti na prošlogodišnji kada je jedva izboren opstanak, te otuda ne čudi ponuda vezisti Napolija Gokhanu Ilneru. Iskusnom 31-godišnjem Švajcarcu ponuđen je trogodišnji ugovor.

15.12 - VBA KUPUJE U TOTENHEMU

Klub iz Birmingema poslao je zvaničnu ponudu Totenhemu za defanzica Federika Facija koji je u London stigao iz Sevilje. Nije bio u timu protiv Junajteda, a cena mu iznosi oko 6 miliona funti.

14.57 - JANUZAJ U SANDERLENU? GLASINE...

Vezista Mančester junajteda Adnan Januzaj tokom dana povezivan je sa Sanderlendom, ali je Belgijanac jednom rečju objasnio situaciju.

- Glasine - jasan je bio Januzaj koji je ostavio solidan utisak na pripremama u Americi.

14.05 - MAKSIMOVIĆ ZAHTEVAO TRANSFER U NAPOLI

Italijanski mediji javljaju da je Nikola Maksimović od Torina zahtevao da bude prodat Napoliju kako bi mogao da napravi iskorak u svojoj karijeri.

Međutim, pitanje je da li će se ostvariti. Napoli nudi samo 12 miliona, dok Bikovi traže duplo više.

13.36 - MEJSON HOLGEJT U EVERTONU

Everton je obelodanio da je postigao dogovor sa doskorašnjim štoperom Barnslija Mejsonom Holgejtom.  Ovaj 18-godišnji štoper doveden je na Gudison za 1 milion funti.

- On je mlad dečko sa veoma impresivnom budućnošću. Pojavila se prilika da ga dovedemi i nismo hteli da je propustimo - rekao je menadžer Karamela Roberto Martinez.

13.13 - DRUGOLIGAŠ ŽELI GECEA

Pomalo nestvarna informacija dolazi nam iz Nemačke gde drugoligaš Lajpcig razmišlja da angažuje Marija Gecea iz Bajerna.

- Razmotriću činjenicu oko angažovanja Gecea koji je sjajan igrač. Bojim se samo da bi plata predstavljala problem - rekao je Ralf Ragnik, sportski direktor tima koji je jedan od pretendenata da sledeće sezone igra u Bundes ligi.

13.05 - DŽEKO PREDSTAVLJEN U ROMI

Reprezentativac BIH Edin Džeko predstavljen je na Olimpiku kao novi igrač Rome. Zanimljiv je tekst italijanskih medija koji su ga opisali kao novog Batistutu.

- Izabrao sam Romu jer sam je gledao kada je moj prijatelj Pjanić došao ovde. Ovo je veliki tim sa velikim navijačima i ja sam ovde kako bi pomogao uspesima tima - jasan je bio Džeko koji je u Rim stigao iz Mančester Sitija.

12.45 - ROMA DOVELA BRAZILCA

Omladinski reprezentativac Brazila Žerson novi je fudbaler Rome, potvrdio je danas rimski klub. Žerson ima 18 godina i igra na poziciji veziste, a prošao je kompletnu omladinsku školu Fluminensea.

On će još šest meseci ostati na pozajmici u brazilskom klubu, jer je Roma u dosadašnjem prelaznom roku dovela dvojicu igrača van Evropske unije, Edina Džeka i Mohameda Salaha, koliko je maksimalno propisano u Seriji A.

12.06 - DA LI ĆE DE BRUJNE DOĆI U SITI?

Kapiten Mančester Sitija Vensan Kompani rekao je danas da bi njegov saigrač iz reprezentacije Belgije Kevin de Brujne bio pravo pojačanja za Građane.

- Njegov dolazak sigurno bi dodatno pojačao ekipu. On je fenomenalan igrač. Do sada smo doveli samo Sterlinga i Delfa, a oni će nam doneti nešto sasvim novo. Verujem da sada imamo dosta jači sastav - rekao je Kompani.

11.39 - SOLDADO U VILJAREALU

Fudbaler Totenhema Roberto Soldado karijeru će nastaviti u španskom prvoligašau Viljarealu. Soldado je danas doputovao u Španiju, gde bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa Viljarealom u transferu vrednom 16 miliona evra.

Ovaj 30-godišnji napadač je odbio ponude Sevilje i Benfike, jer je insistirao na prelasku u redove Žute podmornice. Soldado je karijeru počeo u madridskom Realu, a igrao je za Osasunu, Hetafe i Valensiju.

Prošle sezone u Premijer ligi nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, pa je postigao samo jedan gol na 24 utakmice. Za reprezentaciju Španije dao je sedam golova na 12 nastupa.

10.53 - TRANSFER VESTI IZ JUVENTUSA

Juventus je blizu dogovora sa levim bekom Atletika iz Madrida Giljermeom Sikerom, a, s druge strane, najverovatnije će ostati bez Ljorentea. Napadač je navodno spreman da zaigra u Sevilju.

Stare vesti, ali vredi ih pomenuti, su pregovori oko dovođenja Drakslera i Gecea.

10.41 - FLAMINI VIŠAK U ARSENALU

Engleski mediji navode da je menadžer Arsenala Arsen Venger rekao Metjuu Flaminiju da je slobodan u izboru nove sredine i da više ne računa na njega. Pominje se da je Francuz na meti Galatasaraja.

10.28 - ZVEZDA DOBILA PONUDU ZA JOVANOVIĆA

Mladi štoper Vukašin Jovanović nalazi se na meti francuskog Nanta. Opširnije >>> OVDE <<<

10.13 - LEVERKUZEN DOVEO OSVAJAČA KOPA AMERIKA

Čileanski fudbalski internacionalac Čarls Arangiz potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena, saopštio je danas bundesligaški klub. Dvadesetšestogodišnji Arangiz, koji je sa reprezentacijom Čilea osvojio Kopa Amerиku prošlog meseca, stigao je do polufinala Kopa Libertadores sa brazilskim Internasionalom.

- Dugo smo radili na ovom ugovoru, sto nije bilo lako, naročito posle njegovih odličnih izdanja na Kopa Americi, kao i sa klubom -  rekao je direktor Leverkuzena Mihael Šade.

09.42 - RAT JUNAJTEDA I SITIJA

Činilo se da je dolazak Pedra u Mančester junajted gotova stvar, ali prema poslednjim informacijama sa Ostrva Mančester Siti je Barseloni poslao unosniju ponudu za napadača koji je Kataloncima u utorak doneo trofej Superkupa Evrope.

09.37 - NOVI ARGENTINAC U ZVEZDI

Crvena zvezda je na pragu da u ovom prelaznom roku angažuje Argentinca Valentina Violu koji igra na poziciji ofanzivnog veznog ili krilnog igrača, javljaju Novosti. Viola je dete Rasinga, a u Evropi je igrao za Sporting iz Lisabona i turski Karabuk.

09.30 - ANTIĆ SE VRAĆA U EVROPU?

Francuski mediji prenose da je nekadašnji selektor Srbije Radomir Antić jedan od kandidata da nasledi Marsela Bjelsu na klupi Olimpika iz Marselja. Navodno, njegov menadžer za područje Francuske Kristofer Uto uspeo je da ubedi prvog čoveka Marselja Vensana Labrena da je Antić najbolji izbor.

Ne treba zaboraviti da je jedan od kandidata i Dragan Stojković Piksi.

(Telegraf.rs)