TRANSFERI: Bivši štoper Zvezde u Moldaviji, kakav tandem Rome: Džeko - Salah!

Četvrtak su na transfer pijaci obeležili prelazak Di Marije u PSŽ, kao i dolasci Salaha i Džeka u Romu

Poslednjih dana nije bilo baš zvučnih transfera i tračeva, ali je zato četvrtak opravdao očekivanja, pa smo u samo jednom danu videli nekoliko pravih bombi na fudbalskoj pijaci.

>>> Maskerano želi u Italiju, srpski golman brani novog člana Serije A!

Konačno je rešena višenedeljna saga zvana Di Marija u Pari Sen Žermenu. Argentinac je potpisao četvorogodišnji ugovor sa šampionom Francuske i zarađivaće 240.000 evra nedeljno, a PSŽ je Junajtedu platio 63 miliona evra na ime obeštećenja.

Ipak, šou je ukrala Roma, koja je pred kraj dana dovela Mohameda Salaha i Edina Džeka, koji će naredne sezone predvoditi napad Vučice. Pred sam kraj došla je i informacija da je Vujadin Savić potpisao ugovor sa Šerifom.

22:10 - VUJADIN SAVIĆ POTPISAO ZA ŠERIF

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić karijeru će nastaviti u moldavskom Šerifu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Savić u redove Šerifa stiže kao slobodan igrač, pošto je napustio engleski Votford posle plasmana u Premier ligu, kada je iz kluba otišao i menadžer Slaviša Jokanović.

Saviću će u Šerifu društvo praviti Brazilac Kadu, sa kojim je igrao jednu sezonu u Crvenoj zvezdi, kao brojna balkanska kolonija koju čine Mihajlo Cakić, Igor Jugović, Mateo Sušić, Amer Dupovac, Danijel Subotić kao i Brazilac Tijago Galvao bivši napadač užičke Slobode.

21:41 - NEMAC POJAČAO BETIS

Iskusni nemački štoper Haiko Vesterman (31) prešao je iz Hamburgera, za koji je igrao prethodnih pet sezona, i potpisao za španski Betis, saopštio je klub iz Sevilje.

20:28 - ILJARAMENDI VIŠAK U REALU. ŠANSA ZA LIVERPUL?

Asier Iljaramendi ni ove sezone neće dobiti pravu priliku u Realu, pa je realno da potraži sreću negde drugde. Za bivšeg igrača Real Sosijedada, koga su Madriđani 2013. godine platili 32 miliona evra, zainteresovan je Liverpul. Cena igrača je blizu 20 miliona evra.

20:26 - TOTENHEM MERKA OSTINA

Totenhem bi da formira opasan napadački tandem u kome bi, pored Kejna, voleli da vide i prvog golgetera KPR-a Čarlija Ostina. Njegova cena je 21 miliona evra.

19:55 - KAO DA JE CEZAR - MASOVAN DOČEK ZA DŽEKA

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sleteo je na rimski aerodrom Flumisino gde ga je, prema proceni italijanskih medija, dočekalo blizu 3000 ushićenih navijača Rome. Bivši napadač Mančester sitija pojavio se pred masom ljudi sa visoko uzdignutim šalom novog kluba.

19:05 - JOŠ JEDNA SAPUNICA JE ZAVRŠENA - SALAH U ROMI!

Živo je u četvrtak u Romi. U danu kada navijači očekuju da stigne Edin Džeko i potpiše ugovor sa Vučicom, rimski klub je objavio da je postigao dogovor sa Egipćaninom Mohamedom Salahom, bivšim igračem Bazela, Čelsija i Fiorentine.

18:59 - INTEROV JAPANAC SE VRAĆA KUĆI

Defanzivac Intera Juto Nagatomo (28) jedan je od nekolicine igrača koje je trener Roberto Manćin i stavio na transfer listu i njegov odlazak iz kluba meri se danima. On bi vrlo lako mogao i da se vrati u domovinu, jer ga želi Tokio.

18:46 - BARSA I DALJE ČEKA PONUDU ZA PEDRA

Prelazak Pedra iz Barselone u Mančester junajted i nije tako izvestan kao što se moglo naslutiti posle silnih spakulacija prethodnih nedelja. Engleski mediji prenose da na stolu Katalonaca ne postoji konkretna ponuda iz Engleske, a da li će je i biti, pokazaće vreme. Možda su u Junajtedu čekali da završe prodaju Di Marije za ogroman novac, pa da krenu u "operaciju Pedro".

18:33 - NAPOLI SE JOŠ UVEK NIJE OBRATIO TORINU ZA SRBINA

Srpski fudbaler Nikola Maksimović i dalje je član Torina, ali to bi u narednom periodu moglo da se promeni. Sve zavisi od Napolija, koji je zainteresovan za bivšeg štopera užičke Slobode i Zvezde, ali se još uvek nije obratio Bikovima sa konkretnom ponudom.

-  Maksimovićev odlazak nikad nije bio tema u klubu. Iz Uprave su mi rekli da nisu dobili ponude za njega, pa me zanima ko je to pričao sa igračem. Kao što svi dobro znamo, klub je taj na čiju se adresu treba obratiti, a ne igraču - rekao je trener Bikova Đampjero Ventura povodom spekulacija o odlasku srpskog igrača.

18:24 - EVERTON SAČUVAO MEKKARTIJA

Premijerligaš Everton saopštio je da je dogovorio novu, petogodišnju saradnju sa defanzivnim veznim fudbalerom Džejsom Mekartijem (24) za koga su se ovog leta interesovali mnogi klubovi.

15.36. DI MARIJA PREŠAO U PARI SEN ŽERMEN

Doskorašnji fudbaler Mančester Junajteda Anhel Di Marija zvanično je novi igrač Pari Sen Žermena, potvrdio je danas engelski klub. Di Marija je nakon što je prošao lekarske preglede potpisao četvorogodišnji ugovor sa Parižanima. Ranije je objavljeno da argentinski fudbaler u PSŽ stiže u transferu vrednom 63 miliona evra, a zarađivaće 240.000 evra nedeljno.

14:54 - KOLOĆINI OSTAJE U NJUKASLU!

Fabrisiju Koloćiniju je istekao ugovor sa Njukaslom i bio je slobodan u izboru nove sredine, a bilo je nekoliko zainteresovanih klubova. Međutim, iskusni Argentinac se ipak odlučio da produži ugovor sa "svrakama" čije je kapiten poslednjih nekoliko sezona.

14:32 - NEIZVESNA BUDUĆNOST GECEA

Još se ne zna da li će Mario Gece ostati u Bajernu ili otići u neki drugi klub? Nemački reprezentativac je posle Audi kupa po ko zna koji put ovog leta izjavio da je srećan u Minhenu i da nema nameru da odlazi, jer je srećan tu gde jeste. Ipak, malo je tom prilikom i raspalio maštu rekavši da ne zna šta bi moglo da se desi u budućnosti.

14:01 - NORVEŠKO ČUDO OD DETETA NA RASKRŠĆU

Pred Martinom Odegardom je važan izbor, iako ima samo 16 godina. Da li da ostane u Realu i igra povremeno u B timu ili da ode na pozajmicu gde će dobiti odmah priliku da igra seniorski fudbal? Interesanata za njegove usluge ima itekako i možda bi mu bilo bolje da ode negde nego da čeka šansu koju će teško dobiti.

13:28 - NJUKASL DOVEO JOŠ JEDNOG NAPADAČA "Svrake" ovog leta ulažu u budućnost, pa su tako posle našeg Mitrovića i Čansela Mbembe doveli 19-godišnjeg Ivana Tonija iz Nortempton Tauna.

13:05 - INLER IPAK U ŠALKEU, BOATENG U TURSKOJ

Pojedini mediji javljaju da je Gokan Inler doskorašnji igrač Napolija potpisao trogodišnji ugovor sa Šalkeom, dok će iz tog kluba otići Kevin-Princ Boateng kome je propao transfer u Sporting, ali bi mogao da se preseli u Tursku.

12:46 - ZVEZDA RIVERA TRENIRA U EVERTONU

Tinejdžer Tomas Andrade trenutno trenira sa omladincima Evertona dok čeka da se njegov transfer iz River Plate ozvaniči.

12:19 - HERTA OSLOBODILA SANDRA Sandro Vagner je slobodan u izboru nove sredine. Njemu su iz Herte poručili da može da napusti klub, a za njega su ineresovanje pokazali neki od klubova iz Čempionšipa. Inače, on je 2009. godine bio šampio Evrope sa Nemačkom u uzrastu do 21 godine.

11:51 - ŽERSON IDE U ROMU U JANUARU

Još jedan veliki talenat brazilskog fudbala Žerson preseliće se u Romu u januaru, objavio je predsednik Fluminensea Piter Siemsen. - Žerson je Romin igrač i ostaće sa nama do decembra - januara, a onda će otići u Rim.

11:34 - DŽOI BARTON HOĆE U SELTIK

Nestaško ostrvskog fudbala Džoi Barton je slobodan igrač ovog leta, a novinarima je ispričao da bi rado prešao u Seltik, ali da misli da ne bi sada bio pravi momenat već tek za koju godinu.

11:07 - ELIJA SE VRATIO U DOMOVINU

Nekada velika nada holandskog fudbala Eljero Elija je posle nekoliko neuspešnih epizoda u inostranstvu odlučio da je vreme da se vrati kući. On je raskinuo ugovor sa Verderom i obavezao se na dvogodišnju vernost Fejenordu. Tokom karijere igrao je još i za Juventus i Sautempton gde je prethodne sezone bio na pozajmici.

10:48 -  SANDERLEND DOVEO M'VILU Prvi završen posao od jutros. Sanderlend je uspeo da dovede na jednogodišnju pozajmicu francuskog veznog igrača Jana M'Vilu.

10:31 - U LIVERPULU SE OGLASIO ALARM

Asijer Iljaramendi je obavestio Rafu Beniteza da želi da napusti Real Madrid u želji za većom minutažom što mu je Španac dozvolio, a takva informacija je veoma obradovala sve u Liverpulu, gde žele da dovedu Baskijca već neko vreme. Navodno se sprema ponuda od 15 miliona funti.

10:14 - ARSENAL ŠALJE GNABRIJA NA POZAJMICU

Mladi reprezentativac Nemačke Serž Gnabri je prošle sezone imao zapaženu ulogu u timu "tobdžija" i očekivalo se da bi ove godine mogao da dobije mnogo veću minutažu, ali je onda stigla druga informacija sa "Emirejtsa".

Venger će dozvoliti mladom vezisti da se pridruži Vest Bromviču na šestomesečnu pozajmicu sa mogućnošću da ona potraje i godinu dana.

10:00 - REAL RAZMIŠLJA O PRODAJI BENZEME

Ovo jutra osvanula je vest da bi Madriđani vrlo rado razmislili o tome da prodaju Karima Benzemu, ukoliko bi Arsenal ponudio 45 miliona funti, pišu engleski mediji.

Ukoliko bi se takva mogućnost ostvarila Francuz bi postao najskuplji fudbaler u istoriji "tobdžija" koje su jednom već nudile 50 miliona evra ovog leta za njega.

09:30 - DI MARIJA PROŠAO PREGLED; PROMOCIJA U 17:30

Najveća transfer saga u poslednjih par godina koja traje još od prošlog leta konačno će biti završena. Anhel Di Marija bi u toku dana trebalo da bude promovisan kao novo pojačanja Pari Sen Žermena.

Ukoliko sve bude kako treba Argentinac će postati novi svetski rekorder, ali o tome ćemo kada njegov dolazak na "Park prinčeva" bude zvaničan.

(Telegraf.rs)