NEVEROVATNE CIFRE UOČI FINALA VIMBLDONA: Britanci su imali samo jednog favorita!

Posle ovakvih podataka deluje da je u finalu protiv Đokovića igrao Endi Mari

Finale Vimbldona najveći je događaj u svetu tenisa, i uz sav respekt prema ostalim turnirima, okršaj za pehar Gren Slema koji se igra gotovo vek i po, najveći je prestiž za svakog tenisera.

IZAŠLE KVOTE ZA US OPEN: Znate ko je prvi favorit, a evo i ostalih!

Naravno, i za sve one srećnike koji su izdvojili pozamašnu sumu kako bi gledali okršaj finalista.

Evo šta Novak Đoković krije ispod majice! (FOTO)

Novak Đoković i Rodžer Federer odigrali su još jedan odličan meč na Centralnom terenu, gde je drugi put zaredom slavio naš igrač.

Iako je Đoković još pre turnira bio najveći favorit za osvajanje istog, anketa BBC-ja pokazuje da su u Velikoj Britaniji u zaista velikom broju verovali da će Švajcarac podići pehar.

Čak 72.3 odsto anketiranih tvrdilo je da će Federer pobediti, a njih 27.7 odsto verovalo je u Đokovićevu pobedu.

Ipak, na tribinama Centralnog terena je ipak delovalo kao da je samo Novakov boks navijao za njega.

To je primetio i Oliver Braun, jedan urednika britanskog "Gardijana", u tekstu naslovljenom "Gde je ljubav za Novaka Đokovića".

Loš momak koji nije uradio ništa loše!

"Po anketi, oko 75 odsto navijalo je za Rodžera. Više je delovalo kao da je taj broj 95. Zaista, atmosfera je mogla dodatno da bude još više "švajcarska" da su navijači dobili zvonca za krave da njima zvone. Đoković je bio pod pritiskom nedostatka ljubavi sa tribina, ali je pokazao zavidnu uzdržanost", napisao je Braun, pa potom citirao Novaka:

- To mi ne smeta. Očekivao sam to pred meč. To je normalno, jer je Rodžer šampion na terenu i van njega. Veoma je ljubazan, neko ko je igrao na vrhunskom nivou mnogo duže od mene. Manje-više je ista situacija gde god da igram protiv Rodžera. To moram da prihvatim. Moram da radim na tome da zaslužim podršku većine. Možda jednog dana.

Đokoviću su na kraju morali da aplaudiraju.

(Telegraf.rs)