Bojana bez polufinala u Kopenhagenu

Srpska teniserka poražena u četvrtfinalu od Hrvatice Petre Martić - 4:6, 6:4, 3:6

Bojana Jovanovska nije uspela da se plasira u polufinale VTA turnira u Kopenhganeu, koji se igra za nagradni fond od 220.000 dolara. Srpska teniserka je večeras u četvrtfinalnom duelu poklekla protiv Petre Martić iz Hrvatske sa 6:4, 4:6, 6:3.

Jovanovska je odmah na startu meča oduzela servis protivnici, povela sa 2:0, ali je Martićeva uzvratila istom merom i izjednačila na 2:2. U prvom setu viđena je revija brejkova, sve do 4:4, kada je hrvatska teniserka zaigrala bolje i stigla do prednosti - 6:4.

U nastavku meča Bojana je posle velike borbe u sedmom gemu, koji je trajao više od 10 minuta, stekla visoku prednost (5:2), ali je uprkos tome uz dosta muke stigla do izjednačenja u setovima.

Hrvatica je bolje počela odlučujući set, dva puta oduzela servis srpskoj teniserki, koja je na trenutak uspela da se vrati, ali nije imala snage za preokret.

Martić će sutra u polufinalu igrati protiv prvog favorita takmičenja i domaće teniserke Karoline Voznijacki, koja je bila bolja od Aliz Korne iz Francuske sa 6:0, 6:3.

Ranije danas plasman u polufinale izborila je Jelena Janković, koja je pobedila Kaju Kanepi iz Estonije sa 4:6, 6:1, 6:3. Janković će sutra u polufinalu igrati protiv Nemice Angelike Kerber, koja je u četvrtfinalu bila bolja od sunarodnice Mone Bartel sa 6:2, 0:6, 7:5.