Jelena u polufinalu Kopenhagena

Srpska teniserka krenula nesigurno, a onda je osvojila 11 gemova zaredom za pobedu nad Estonkom Kanepi 2:1 (4:6, 6:1, 6:3). Sledeća je Angelika Kerber

Druga teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u polufinale VTA turnira u Kopenhagenu, pošto je savladala Estonku Kaju Kanepi 2:1 (4:6, 6:1, 6:3).

Srpkinja je tako izjednačila skor u međusobnim susretima na 3:3.

Početak meča bio je sličan kao sa Lorom Robson pre dva dana, pošto su viđena tri brejka, od kojih dva Jelenina. Ipak, Estonka je brzo stigla do izjednačenja 4:4, a potom i oduzimanja servisa Srpkinji kojim je osvojila prvi servis (6:4). Kanepijeva je u prvom setu imala pet asova, naspram nijednog Jankovićeve.

U drugom setu Jelena je počela da igra. Servirala je sigurnije i bila daleko agresivnija, što je brzo rezultiralo lošijom odbranom Kanepijeve i vođstvom Srpkinje od dva brejka 4:1. Prvim asom spasila je brejk loptu kojom je Estonka zapretila u narednom gemu, pa je Jelena i i šestim uzastopnim gemom osvojila drugi set 6:1.

Na početku odlučujućeg seta, nervoza kod 34. teniserke sveta je bila očigledna. Estonka nije ubacila nijedan prvi servis, a Jelena je iskoristila prvu od tri brejk lopte. Sjajno igrom je Jelena je stigla i do jedanaestog uzastopnog gema, a Estonka je ostala bez rešenja za Jelenine sve preciznije udarce. Kanepijeva je poslednji put pokušala da se povrati tako što je uzvratila jedan gem, ali je Jelena posle ipak rutinski završila meč 6:3.

Jankovićeva će u polufinalu igrati sa Nemicom Angelikom Kerber, koja je bila bolja od sunarodnice Mone Bartel 2:1 (2:6, 6:0, 7:5).

Bojana Jovanovski igra svoj četvrtfinalni meč protiv 57. teniserke sveta Petre Martić iz Hrvatske, koji je na programu posle 17.45 sati. Jedini dosadašnji duel imale su 2010. godine u Dubaiju, kada je uspešnija bila srpska teniserka. Bolja iz ovog meča igraće protiv bolje iz meča Karolina Voznjacki - Alis Korne.

(Telegraf.rs)