Hamilton i Šumaher najbrži na treninzima u petak

Mercedes je još jednom pokazao brzinu na treninzima, što nije slučaj na trkama

Luis Hamilton u Meklarenu i Mihael Šumaher u bolidu Mercedesa ostvarili su najbolja vremena na prva dva treninga pred Veliku nagradu Kine na stazi u Šangaju.

Britanac Hamilton, trenutno drugoplasirani u generalnom plasmanu, bio je ubedljiv na prvom treningu sa vremenom 1:37.106 minuta, što je za čak 1,1 sekundi bilo brže od drugoplasiranog Nika Rozberga u Mercedesu. Mihael Šumaher zauzeo je treće mesto, a iza njega plasirao se fenomenalni Serhio Perez, najprijatnije iznenađenje na početku ove sezone.

Mercedes je odličnom vožnjom Mihaela Šumahera na drugom treningu potvrdio da je veoma dobar, ali još uvek je velika nepoznanica zašto takvi nisu i na trkama. Šumaher je ostvario najbrže vreme na drugom vežbanju, 1:35.973, što je za 0.172 sekunde bilo bolje od rezultata Luisa Hamiltona.

Aktuelni šampion Sebastijan Fetel u Red Bulu imao je dobar trening zauzevši treće mesto sa 0.187 sekundi zaostatka za Šumaherom.

Treći trening voziće se u subotu u pet ujutru, dok su zvanične kvalifikacije u osam ujutru po srednjoevropskom vremenu. Trka je na programu u nedelju od 9, po srednjoevropskom vremenu.

Lider u generalnom plasmanu je Fernando Alonso sa 35 bodova, dok Luis Hamilton na drugom mestu ima 30. Meklaren vodi kod konstruktora sa 55 poena, 13 više od Red Bula.

(Telegraf.rs)