VIMBLDON U STRAHU OD TERORISTA: Policijski psi pretražuju terene zbog eksploziva! (FOTO) (VIDEO)

Organizatori trećeg Gren slema sezone boje se da bi ekstremisti mogli da napadnu terene u Londonu

Bezbednosne mere podignute su na najviši nivu u Londonu pred početak Vimbldona! Povodom najnovijeg terorističkog napada ekstremista, gde su u jednom danu napadnuti Tunis, Kuvajt i Francuska. U nekoliko odvojenih terorističkih napada ubijeno je preko 100 ljudi, a islamisti prete da je to samo početak serije napada koje će izvršiti u narednom periodu.

Jedan od gradova koji je označen kao glavna meta je prestonica Velike Britanije - London. Ovde će u ponedeljak početi najprestižniji teniski turnir na svetu, a otvoriće ga branilac titule - Novak Đoković.

Brinanci su u strahu da bi upravo tereni Ol ingland kluba na Vimbldonu mogli da budu meta napada terorista, a dan pred otvaranje, policija je sa dresiranim psima pretraživala tribine kako bi bila sigurna da nema eksplozivnih predmeta.

Poseban razlog za strah jeste i da će upravo tokom Vimbldona biti i deset godina od velikih terorističkih napada na londonski metro 7. jula 2005. godine, u kojima je ubijeno 38 ljudi.

PRLJAVA IGRA BRITANSKIH MEDIJA: Optužuju Đokovića i Bekera za varanje! A šta ćemo sa Nadalom i Šarapovom?

Policijski komandant lokalne samouprave, koja će brinuti o bezbednosti na Vimldonu najavio je da će bezbednosne provere biti na višem nivou zbog dešavanja u svetu poslednjih dana.

- Ovogodišnji Vimbldon će biti pod posebnim policijskim nadzorom, u skladu sa trenutnim nivoom pretnje i opasnosti od napada. Dopunili smo operativne planove u skladu sa poslednjim dešavanjima, kako bi se obezbedilo sve da prvenstvo 2015. bude bezbedno - rekao je komandir policije Stjuart Meklod-

Vimbldon počinje u ponedeljak 29. juna, a prvi meč na turniru odigraće najbolji teniser sveta, Novak Đoković, koji se na centralnom terenu sastaje sa Nemcom Filipom Kolšrajberom u prvom kolu. Meč počinje u 14 časova po vremenu u Srbiji.

Pogledajte i kako se Novak priprema za odbranu titule u Londonu.

(Telegraf.rs)