TOLE SE NE DA: FSS poništio odluke FS Vojvodine i najavio kazne!

Na sednici Izvršnog odbora FSS-a su poništene odluke koje je pre nekoliko nedelja doneo pokrajinski savez, a jedna od njih je bila smena Tomislava Karadžića sa mesta delegata u Skupštini FSS

Fudbalski saveze Srbije poništio je odluke Izvršnog odbora FS Vojvodine i najavio uvođenje privremenih mera u pokrajinskom savezu.

VELIKE PROMENE U FUDBALSKOM SAVEZU: Smenjen Tomislav Karadžić i njegovi ljudi!

- Poništene su sve odluke Izvršnog odbora FS Vojvodine sa sednice održane 22. maja, jer su nestatutarne. Takođe, Odbor za hitna pitanja FSS-a dao je rok od 30 dana FS Vojvodine za otklanjanje svih nepravilnosti. U suprotnom, ukoliko se ne primene gore navedene odluke, Odbor za hitna pitanja FSS-a će, u skladu sa članovima 81 i 82 Statuta FSS i ovlašćenja sa prethodne sednice Izvršnog odbora FSS, uvesti privremene mere u FS Vojvodine - navodi se u saopštenju FSS-a nakon održane sednica Odbora za hitna pitanja.

Sednici Odbora za hitna pitanja prethodila je sednica Komisije za pravna pitanja FSS-a, koja je analizirala kompletnu dokumentaciju vezanu za problematiku FS Vojvodine.

Odbor za hitna pitanja FSS-a je u potpunosti uvažio zaključke Komisije za pravna pitanja FSS, koja je utvrdila da Statut FS Vojvodine nije usklađen sa Statuom FS Srbije i konstatovala niz nepravilnosti.

Na sednici održanoj u petak doneta je odluka da se pomogne Javoru da podigne reflektore na stadionu, a odobrena su i dopunska sredstva za Radnički iz Obrenovca, Budućnost iz Valjeva i Metalac iz Gornjeg Milanovca za saniranje posledica od poplava.

FSS je uputio zahtev Sudijskoj komisiji i sudijskoj organizaciji da do 25. juna izaberu svoje organe i tela, kao i da završe sve izveštaje i pripreme seminare sudija za narednu sezonu, koja počinje sredinom jula.

(Telegraf.rs/Tanjug)