NISU VEROVALI U NAS: Lalatović progovorio o upravi, problemima i pojačanjima koja je želeo!

Trener crveno-belih održao je konferenciju za novinare pred utakmicu protiv Mladosti, gde je pričao o brojnim problemima sa kojima se susretao tokom sezone

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, razgovarao je sa novinarima na konferenciji pred meč protiv Mladosti iz Lučana, kojim će crveno-beli završtiti fudbalsku sezonu. On je obelodanio da je po prvi put u istoriji i stručni štab morao da učestvuje u treningu, jer

On je kazao da je Džošua Parker napustio klub bez njegovog znanja, ali i najavio da bi neki igrači mogli da zatraže raskid ugovora.

- Tokom većeg dela sezone nisam znao gde je Parker, pa ni sada. Nisam pričao sa upravom, nemam kontakt sa njima, verovatno imaju puno posla, a sa nekima se nisam video od šest meseci do godinu dana.

- Traže novog trenera i sportskog direktora. Želeo sam da imam sportskog direktora i žao mi je što tako nije bilo - naveo je Lalatović.

ANKETA: Da li Nenad Lalatović treba da ostane trener Crvene zvezde?

On je poručio da mu je drago što je u jednoj anketi dobio podršku navijača da i naredne sezone ostane na klupi.

- Navijači su videli nešto dobro što sam radio godinu dana i ispunio sam očekivanja da afirmišemo mlade. Zvezda mi nije usputna stanica, ovde sam jer volim klub - rekao je Lalatović.

Porede ga sa Fergusonom i Radonjićem: Navijači Zvezde žele da Lalatović ostane trener crveno-belih!

Prema njegovim rečima, ekipa nije imala podršku čelinika kluba, kao u prvom delu sezone, i otkrio je kakve je želje imao vezane za čoveka koji bi bio sportski direktor, kao i pojedina pojačanja.

- Oni su uvideli da su pogrešili što nisu imali sportskog direktora. Imao sam viziju da dovedemo Vladimira Matijaševića, koji bi bio spona između uprave i mene.

- Nisam bio bahat , nisam hteo Mesija, već Milijaša da zadržimo do zime, a Pečnika do leta. Hteo sam Čavrića, ali čelnici kluba procenili su da je bolje da ode u Genk -  rekao je Lalatović i dodao da su ga posla koštale izjave da nije dovodio pojačanja.

Lalatović je naglasio da crveno-beli imaju lepu budućnost jer su afirmisali mnogo mladih igrača.

- To je jedan veliki korak da Zvezda izađe iz blata. Ukoliko klub hoće da proda mlade igrače, zaradiće 10 miliona evra.

Mladi trener je istakao da bi u dresu Zvezde voleo da vidi Nikolu Stojiljkovića (Čukarički), Radeta Krunića (Borac), Bruna Matosa (Novi Pazar) i Mirka Ivanića (Vojvodina).

- Siguran sam da bi mogli da ih dovedemo, sa tim igračima Zvezda bi osvojila titulu - izjavio je Lalatović.

On je prokomentarisao izjavu potpredsednika Ivice Tončeva koji je rekao da bi poslao avion kako bi doveo nekadašnje trenere Partizana Slavišu Jokanovića i Miroslava Ðukića.

Tončev: Kosanović nije trener za Zvezdu!

- Ne priliči da dižemo ljude iz Partizana. Jokanović je odličan trener, ali trebalo bi hvaliti Muslina, Pižona Petrovića ili Šekularca. Ne bih hvalio trenera Partizana, već samo Zvezdine legende - zaključio je Lalatović.

Utakmica 30. kola između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana igra se sutra od 17 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Telegraf.rs/Tanjug)