Anćeloti odlazi iz Reala i vraća se u Milan?

Trofejni stučnjak mogao bi da se vrati na mesto uspeha naredne sezone

Karlu Anćelotiju očigledno neće dugo trebati da naće novi posao posle odlaska iz Real Madrida, na čijoj će ga klupi zameniti Jirgen Klop.

Naime, italijanski list Gazeta delo Sport navodi da je Anćeloti jedan od trojice kandidata sa kojima pregovara potpredsednik Milana Adrijano Galijani. Uz još uvek trenera Reala, kandidati su Antonio Konte i trener Sevilje Unai Emeri.

Anćeloti (55) je sa velikim uspehom vodio Milan između 2001. i 2009. godine, i sa njim je osvojio sve što se moglo osvojiti. Dva puta je osvojio Ligu šampiona, Seriju A, Kup i Superkup Italije, kao isvetsko klupsko prvenstvo i dva trofeja UEFA Superkupa.

Trofejni stručnjak je prethodne sezone sa ''kraljevskim klubom'' osvojio Ligu šampiona, ali ove sezone klub nije bio toliko uspešan, što će ga koštati posla u Madridu. Real je eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Juventusa i izgubio je šampionsku trku u Primeri sa Barselonom.

Milan, sedmostruki prvak Evrope, već duže vreme nije u vrhu italijanskog fudbala, a ovu sezonu pod vođstvom Pipa Inzagija završiće u sredini tabele, pa se čelnici kluba iz svetske prestonice mode nadaju da će povratak Anćelotija značiti i povratak kluba u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

(Telegraf.rs/Tanjug)