Istorijska pobeda ragbista Srbije!

Naš tim slavio sa 20:15 protiv Rusije što je inače prvi put da smo dobili ovog protivnika u istoriji

Ragbi 13 reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Rusije sa 20:15 (10:6) i napravila veliki korak ka plasmanu u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

Na terenu Nastavnog centra Makiš najbolji srpski ragbisti su u uzbudljivoj završnici uspeli da slave, a do prve pobede u istoriji protiv Rusa izabranici Marka Jankovića stigli su zahvaljujući borbenoj igri i velikoj želji da posle šest poraza konačno savladaju velikog rivala.

Srbija je igrala mirno od početka i kontrolisala rezultat, vodila sa 6:0 i 10:6 u prvom poluvremenu, posle eseja i pretvaranja Vojislava Dedića i eseja Stevana Stevanovića. Međutim, iskusna ruska ekipa držala je priključak zahvaljujući izrazito fizičkoj igri, koristeći to što Srbija vidljivo bolju igru nije pretvorila u ozbiljnije vođstvo.

Veoma isrcpljujuća utakmica je u poslednjih 20 minuta donela brojne greške sa obe strane, sve dok Ovčinjikov nije u 70. minutu pogodio "dropku" za prvu prednost Rusije - 15:14. Mogli su gosti da uvećaju prednost, ali je odbrana Srbije bila sjajna i zadržala na esej liniji nekoliko opasnih prodora.

Dobivši loptu nazad, reprezentativci Srbije su u 77. minutu sjajan napad krunisali drugim esejem Stevana Stevanovića za vođstvo 18:15, a Dedić je uspešnim pretvaranjem postavio konačnih 20:15.

Meč je igran u okviru Evropskog šampionata B koji je prva faza kvalifikacija za SP, a Srbija sa ovom pobedom ostaje lider ispred Rusije, Ukrajine i Italije.

(Telegraf.rs/Tanjug)