ENFILD SE OPROSTIO OD KAPITENA: Džerard rekao poslednje ZBOGOM (FOTO)

Liverpulova ''osmica'' se oprostila od Enfilda i na leto odlazi u SAD gde će igrati za Los Anđeles Galaksi

Poslednji put sa kapitenskom trakom Stiven Džerard je kročio na travu Enfilda, odigrao poslednji meč za Liverpul na domaćem terenu i rekao ZBOGOM navijačima koje je uveseljavao punih 17 godina.

Enfild je bio prepun emocija, šalovi, transparenti, kape...ma sve je bilo u znaku Liverpulove ''osmice''. Sa ćerkama (ima ih tri) u naručju, Stivi Dži je krenuo iz svlačionice. Po poslednji put rukom je prešao preko znaka ''Ovo je Enfild'' i krenuo napolje.

Za trenutak je zaustavljen kako bi sačekao pravi znak, a njegovi prvi koraci ka travi Enfilda propraćeni su gromoglasnom pesmom sa tribina. Najpre onom koja je posvećena upravo njemu, da bi se zatim začuo takt dobro poznate himne ''You'll Never Walk Alone''.

Za Redse je debitovao 29. novembra 1998. godine i osvojio je ukupno osam trofeja. Međutim, među njima nema onog najvrednijeg - titula prvaka Engleske kojoj je najbliži bio prethodne sezone. Liverpul nije uspeo, a Džerardovo klizanje kod gola Čelsija verovatno je i bio momenat koji je Liverpul ostavio bez titule.

Na kraju sezone se seli u LA Galaksi, a ubrzo nakon meča se obratio navijačima.

- Osećaj je veoma čudan. Znao sam da će ovaj trenutak morati da dođe. Nedostajaće mi mnogo. Uživao sam u svakom minutu i apsolutno me razara činjenica da više nikada neću igrati pred ovim navijačima - rekao je kapiten Liverpula:

Bruka Liverpula na oproštaju Džerarda od Enfilda!

- Prvi i najvažnije želim da se zahvalim svima u klubu koji su mi pomogli tokom ovih 17 godina. Od vrha pa do dna postoji mnogo ljudi koje treba spomenuti. zahvaljujem se i svim saigračima danas, čak i onima koji nisu ušli. Svim bivšim igračima sa kojima sam igrao, oni su me napravili ovakvim igračem.

- Ali, na kraju moram da se zhavalim najvažnijim ljudima u svakom klubu, a to su ovi divni navijači. Pre nego što odem i zaplačem, igrao sam pred mnogim navijačima šitom sveta, ali moram da vam kažem da ste vi najbolji. Hvala vam mnogo na svemu.

(Telegraf.rs)