Ovaj čovek je jedini Srbin koji može da sudi vrhunskim roniocima na dah! (FOTO)

Petar Bojović spada u retku grupu sudija koji imaju prestižnu A licencu, a nedavno je na Bahamima sudio na jednom od najprestižnijih takmičenja održanom u jednom od najdubljih mesta na svetu

Najbolji svetski ronioci na dah u dubinu održali su takmičenje u "Dins Blu houl" na Bahamima, a sudio im je jedini srpski sudija sa najvišom licencom Petar Bojović.

"Dins blu houl" je rupa u Atlanskom okeanu dubine 202 metra, a takmičenje "Vertikal blu" je jedno od najprestižnijih takmičenja u ronjenju na dah u dubinu, koji okuplja najbolje od najboljih.

Ove godine je najbolji bio Vilijam Trubridž koji je na dah zaronio 120 metara i izronio isto toliko nazad na površinu, rekao je Bojović i dodao da rekord od 127 metara u ronjenju na dah u dubinu drži Rus Aleksej Molčanov.

Bojović je nedavno izabran za međunarodnog sudiju najvišeg ranga kojih u Evropi ima samo desetak. Da bi neko postao A sudija za ronjenje na dah potrebna je edukacija, ali i suđenje takmičenja različitog ranga. A sudija obučava sudije nižeg ranga i nadležan je za izdavanje licenci, objasnio je Bojović.

On je najavio da će Beograd u junu biti domaćin svetskog bazenskog takmičenja u ronjenju na dah i da se već sada prijavilo 130 takmičara.

(Telegraf.rs)