Drama u Vašingtonu: Pirs pogodio za produžetak, ali kasno i Atlanta je u finalu! Karijeva mama ludela na tribinama! (VIDEO)

Veteran Vizardsa je pogodio trojku za izjednačenje, ali je usporeni snimak pokazao da je šut bio posle isteka vremena i Houksi su prošli u finale istočne konferencije * Voriorsi su u finalu Zapada posle još jedne vrhunske partije Karija koji je pogodio trojku sa linije za tri poena na svojoj polovini

Kao što se i očekivalo, dva najbolja tima u ligi obezbedila su finala u svojim konferencijama. Golden Stejt je trijumfovao u šestom meču nad Memfisom 108:95 i dobio polufinalnu seriju Zapada sa 4:2 u pobedama, a istim skorom je i Atlanta na Istoku bila bolja od Vašingtona koga je savladala u šestom meču 94:91.

Mnogo mnogo uzbuđenja je bilo u prestonici SAD. Vizardsi se nikako nisu predavali kao i tokom čitave serije i veći deo utakmice se igralo poen za poen ili je Atlanta imala nekoliko poena prednosti. Odlučujuću su stekli početkom drugog poluvremena kada su otišli na 10 razlike, ali su gosti zahvaljujući Bredliju Bilu na četiri minuta do kraja došli do poravnanja.

Na drugoj strani odgovarao je Pol Milsap, ali je dramatična završnica bila na vidiku i to se i dogodilo na kraju. Houksi su imali tri poena prednosti 6 sekundi pre kraja, lopta je kod Vizardsa naravno išla kod onoga koji je najbolji u tim situacija i koji je već doneo jedan trijumf ekipi u ovoj seriji šutem u poslednjim sekundama - Polu Pirsu.

Iskusni veteran je zalomio i iz veoma teške situacije šutirao i pogodio, ali je usporeni snimak pokazao da je zakasnio sa šutem, odnosno, da mu lopta nije napustila ruku kada je isteklo vreme i počelo je slavlje gostiju iz Atlante.

Upravo ovaj šut mogao bi da označi i kraj karijere 37-godišnjeg Pirsa koji je rekao novinarima da ne zna hoćeli igrati i sledeće godine, jer prvo mora da porazgovara sa svojom porodicom. Interesantno je da je utakmicu završio sa samo 4 poena i 5 skokova na svom kontu. Najbolji u njegovom timu bio je Bil sa 29 poena, a sjajan je bio i Vol sa 20 uz to je imao i 13 skokova.

Kod pobednika je briljirao Kerol sa 25 poena i 10 uhvaćenih lopti, po 20 su dali Milsap i Tig uz to je prvi imao i 13 skokova, a potpuno je podbacio kajl Korver koji kao da nije igrao u čitavoj seriji jer je tokom ovih šest mečeva imao šut za tri poena 12/42 što je malo za jednog od najboljih trojkaša lige.

Atlanta u finalu konferencije će igrati protiv Klivlenda.

Mnogo manje neizvesnosti bilo je u San Francisku gde je Golden Stejt na vreme došao do prednosti protiv Memfisa i samo ju je održavao da samog kraja. Možda i prelomni trenutak dogodio se na kraju treće četvrtine. Grizlisi su prišli na pet razlike i imali napada 5 sekundi pre kraja treće deonice, ali je Igudala izblokirao šut njihovog igrača, a lopta je došla do Karija koji ju je bacio ka košu i pogodio.

Bila je to fenomenalna scena i pogodak koji je raspalio publiku na tribinama, ali i Stivenovu mamu koja je poludela od sreće posle ovakve čarolije njenog sina. Upravo on je bio i najefikasniji u svom timu sa 32 poena uz šut za tri 8/13, a imao je i 10 asistencija.

Drugi deo tandema Spleš braders, Klej Tompson dodao je 20 poena i 16 je dao Grin koji je i 12 puta bio najviši u skoku. Na drugoj stranisamo je Mark Gasol bio na svom uobičajenom nivou sa 21 poenom i 15 skokova, a 16 poena je ubacio veteran Vins Karter.

NBA, plej-of, rezultati:

Golden Stejt - Memfis 108:95 (4:2 u seriji)Vašington - Atlanta 91:94 (2:4 u seriji)

(Telegraf.rs)