STVARANJE ŠAMPIONA: Besplatna škola boksa širom Srbije

Olimpijac Aleksandar Drenovak poziva najmlađe na treninge

Akcija koja će spojiti 11 gradova u Srbiji od starta deluje kao nešto po čemu će boks ući u srca najmlađih.

Zahvaljujući srpskom olimpijcu Aleksandru Drenovku, boks je u Srbiji ustao iz nokdauna.

Upravo je Drenovak promoter škole boksa širom Srbije, koja je potpuno besplatna za svu decu do 18 godina, a koju su udruženo pokrenuli bokseri i klubovi u više od 20 gradova i opština naše zemlje!

Cilj je omasovljenje bokserskog sporta uz kvalitetan stručni i pedagoški rad sa decom. Ali, najbitnije nije stvarati boksere, već stvoriti dobre ljude od budućih polaznika i pomoći roditeljima da ih vaspitaju u duhu univerzalnih ljudskih vrednost, vrednovanja porodice, sticanja obrazovanja i zdravog načina života.

Škole su istovremeno otvorene prošle nedelje i traju tokom čitave godine.

- Boks nije samo sport, nego veština koja vam pomaže kroz čitav život. To su one osobine koje vam pomognu da svakom problemu pogledate u oči, da se pošteno borite za svoje ciljeve i da ne spletkarite u životu, već da čestito živite - ističe Drenovak i dodaje kako će decu boks naučiti da primaju životne udarce, ali i da se posle njih podignu i nastave da žive pobednički.

- Zato pozivam decu i mlade da potraže u svojim gradovima bokserske klubove i počnu sa treninzima. To je najbolje oružje protiv svih današnjih poroka, počev od narkomanije i delikvencije, do depresije i gojaznosti sa kojima se naša omladina suočava. I ne zaboravite, svako dete može postati šampion, samo mu treba šansa, uslovi, jaka volja, a onda će se i sreća pridružiti - poručio je budućim polaznicima Aleksandar Drenovak.

Besplatna škola boksa u sledećim gradovima:

Košutnjak, Vrnjačka Banja, Šabac, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad, Surdulica, Kruševac, Požarevac, Niš.

(Telegraf.rs)