Potpisana saradnja Atletskog saveza Srbije sa Fakultetom za sport "Nikola Tesla"

Verujem da je ovaj ugovor drugačiji u odnosu na sve druge, jer najbitnija stvar je obrazovanje, rekao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković

Atletski savez Srbije potpisao je u četvrtak u prostorijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ugovor o saradnji sa ovom školskom ustanovom.

Predmet ovog Sporazuma, koji je potpisao generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i dekan Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić, je saradnja Fakulteta i ASS u oblasti obrazovno-naučnog rada, stručnog osposobljavanja trenera i menadžera, kontrole treniranosti sportista, organizovanju kampova, kao i u svim drugim oblastima koje proističu iz njihovih delatnosti.

Ispred ASS –a obratio se generalni sekretar Slobodan Branković:

- Hvala na ukazanom poverenju , ovo je jako bitan dan za srpsku atletiku. Verujem da je ovaj ugovor drugačiji u odnosu na sve druge, jer najbitnija stvar je obrazovanje. Ovaj fakultet je kroz prethodne tri godine postao zaista prestižen , a osnivač fakulteta Bojan Sekulić izborio se za sve akreditacije.

- Studenti fakulteta imaće praksu na ASS i učestvovaće u promociji i organizaciji Evropskog prvenstva 2017.godine. Najbitnija stvar u sportu je obrazovanje trenera, a ovaj univerzitet upravo to omogućava - rekao je Branković.

Fakultet ima akreditovana tri studijska programa četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija : Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo, kao i dva studijska programa jednogodišnjih master akademskih studija : Menadžment u sportu i Menadžment u turizmu i rekreaciji.

Tom prilikom obratila se prof. dr. Ivanka Gajić:

-Iskustvo je nam je nedvosmisleno pokazalo da jedino kroz čvrstu sponu teorije i prakse možemo da stvaramo u potpunosti kompetentan kadar za rad u sportskim procesima, sposoban da ih unapredi u najkraćem roku.

- Zahvaljujem se ASS-u što je u Fakultetu za sport prepoznao svog strateškog partnera, i očekujem brze i konkretne rezultate danas potpisanog sporazuma, u skladu sa slavnom tradicijom i uspesima kraljice sportova u Srbiji, efikasnim radom Atletskog Saveza i modernim programskim opredeljenjima Fakulteta za sport. U tom smislu bih vas potsetila da je naš Fakultet ove godine takmičarski nastupio na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu u okviru Državnog prvenstva u štafetnom polumaratonu za studente. U konkurenciji 15 fakulteta, naša mešovita štafeta osvojila je prvo mesto i postala državni prvak, dok je muška štafeta zauzela šesto mesto - rekla je profesorka Gajić.

(Telegraf.rs)