Košarkašice Srbije pobedile Crnu Goru!

Marina Maljković zadovoljna je onim što su njene izabranice priazale na prvom delu priprema na Zlatiboru

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je na Zlatiboru selekciju Crne Gore sa 73:66 (17:24, 18:13, 16:13, 22:16) u prijateljskom melu, kojim je završila prvi deo priprema za prvenstvo Evrope.

Izabranice Marine Maljković se posle dve nedelje boravka na Zlatiboru vraćaju u Beograd, gde će nastaviti sa treninzima do naredne srede.

- Prvi deo priprema prošao je veoma dobro, od pristupa igračica, do uslova za treninge, kao i utakmica sa Crnom Gorom. Sve ide svojim tokom. Polako prepoznajemo šta sve možemo da uradimo i na koje segmete treba najviše da se koncentrišemo.

Sa našim prijateljima iz Crne Gore odigrali smo dve pripremne utakmice, vrlo su neugodan rival, jer igraju čvrstu i agresivnu košarku, baš kao i mi. Nadam se da će obe ekipe ostvariti najbolje moguće rezultate na šampionatu - rekla je Marina Maljković.

Najbolje srpske košarkašice krajem sledeće nedelje učestvovaće na na jakom turniru u Lionu, gde će se sastati sa selekcijama Slovačke, Francuske i Velike Britanije.

Ovogodišnji Evrobasket za košarkašice biće održan od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

(Telegraf.rs/Tanjug)