Atletski trofej Beograda na do sada neviđen način!

Sve je spremno za takmičenje koje će okupiti juniorsku konkurenciju

Atletski savez Beograda organizovao je konferenciju za medije u Skupštini grada Beograda povodom organizacije Trofeja Beograda u konkurenciji mlađih juniora/ki devetog maja.

Tom prilikom oranizovano je i svečano potpisivanje Ugovora o finansiranju između ASB i najuspešnijih beogradskih trenera i klubova.

- Atletski savez Beograda strateški je opredeljen već sedam godina, da pomaže svoje klubove, kao i najkvalitetnije trenere iz Beograda. Polovinu svog budžeta od 2.400.000,00 dinara kancelarija ASB, na osnovu postojećih Kriterijuma za raspodelu sredstava, raspodeljuje najkavlitetnijim klubovima i trenerima.

- Takvo delovanje dalo je dobre rezultate poslednjih godina i mnogi beogradski atletičari, kao što su Bekrić, Jelača i Kolašinac, osvajali su medalje na Svetskim i Evropskim prvenstvima u atletici, što nas posebno raduje i čini ponosnima. Posebnu zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za omladinu i sport koji finansijski podržava sve aktivnosti ASB - rekao je predsednik ASB dr Jovan Šurbatović

Ljubitelji atletike koji u subotu, 9. maja neće biti na atletskom stadionu Vojne akademije na Banjici, moći će da gledaju direktan prenos takmičenja preko linka koji će biti postavljen na sajtu ASB.

U okviru ovogodišnjeg Trofeja Beograda u atletici biće održana i memorijalna trka na 400m prepone – Mirko Petrevski.

(Telegraf.rs)