Srbija neće moći uživo da gleda pravoslavca Mejvedera u napadu na 180 miliona dolara! (FOTO)

Najveći i najskuplji boksersi događaj neće biti uživo prenošen u našoj zemlji, tako da će srpski ljubitelji boksa ostati uskraćeni da gledaju Filipinca i Amerikanca koji ima gard za koji se koristi izraz "ortodox" što je takođe i reč za pripadnike pravoslavne veroispovesti

Čitav svet sa nestrpljenjem iščekuje subotu 2. maj za kada je zakazana "Borba veka" između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa. Najveći sportski događaj ove godine i najskuplji bokserski spektakl održaće se u noći između petka i subote, tačnije počeće u subotu u 5 časova ujutru po centralno-evropskom vremenu, ali nažalost njega neće moći da posmatraju ljubitelji boksa u Srbiji.

Niko od ovdašnjih emitera nije uspeo da sklopi budžet i otkupi prava na direktan prenos sudara dvojice najdominantnijih boksera današnjice, tako da će svi ljubitelji "plemenite veštine" ostati uskraćeni za takvu vrstu uživanja koju donosi ovaj meč.

Doduše nije ni čudo, jer su zaista prava na prenos ovog događaja više nego papreno skupa i mere se od nekoliko miliona dolara do nekoliko desetina miliona u zavisnosti od dogovora sa promoterima ovog meča i promoterskim timovima dvojice boraca, a podatak da je na Filipinima TV kuća koja je otkupila prava morala da izdvoji 10 miliona dolara govori dovoljno o tome.

Dovoljno je reći da se očekuje da se očekuje profit od minimum 300 miliona zelenih novčanica, da su karte planule za minut i to po cenama od 1.500 do 10.000 dolara, dok kod tapkaroša se ulaznice mogu naći po ceni od preko 300.000 dolara. Dovoljno je reći da je Pakjao sam morao da plati oko 4 miliona dolara za oko 900 karata koliko je tražio za svoju porodicu i prijatelje.

Uz sve to dodajmo i da šampionski pojas koji će dobiti pobednik ovog duela vredi milion dolara i da je optočen smaragdima, a da šorc koji će nositi Filipinac košta 1,5 miliona "zelembaća".

Što se tiče zarade koju će ostvariti dvojica boksera u ovom meču, ono će biti podeljena 60-40 u korist Mejvedera, tako da se prema nekim prognozama očekuje da on inkasira oko 180 miliona dolara, dok će 120 pripasti Pakjau.

Inače, što se tiče ovoga da je Flojd Mejveder pravoslavac to je mala šala, jer je u pitanju stav koji on koristi u svojim borbama, a za koji se koristi izraz "orthodox" koji takođe služi i za označavanje pripadnika pravoslavne veroispovesti. To je uobičajen stav koji imaju desnoruki bokseri kada stanu u gard i izbace levu, slabiju stranu tela, napred.

Kada su u pitanju kvote na pobednika ove borbe kao veliki favorit se kotira američki bokser na čiji trijumf je kvota uglavnom oko 1,50, dok je na Pakjaa većinom preko 2,5.

(Telegraf.rs)