Novak Đoković poklonio klincima Valjeva 550 knjiga!

Fondacija našeg tenisera pomogla školi koja je pretrpela gubitke u prošlogodišnjim poplavama

Školska biblioteka OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ od danas je bogatija za 550 knjiga. One su dar Fondacije „Novak Đoković“, koja je poklanjanjem knjiga, obeležila međunarodni Dan knjige.

Police u školskoj biblioteci će sada biti bogatije u naslovima kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji čuda“, „Pet prijatelja“ i drugim savremenim štivom.

Đokovićeva žena uči sina da čita! (FOTO)

Profesorka književnosti Mila Milutinović kaže da je ova donacija veoma važna jer je biblioteka ostala bez velikog broja naslova u majskim poplavama.

- Deca ne vole da čitaju obaveznu literaturu, ali kada im se ponudi raznovrsnost naslova u slobodnom izboru veoma su zainteresovani za čitanje. Broj od 500 novih naslova je praktično knjiga po učeniku, jer mi imamo 650 đaka tako da je ovaj poklon veoma vredan - rekla je Mila Milutinović.

Menadžerka fondacije "Novak Đoković" Maja Jovanović istakla je da je odluka o dodeljivanju knjiga baš ovoj školi izazvana poplavama koje su joj napravile štetu.

- Ljubav prema knjigama jedna je od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta.

- Vodili smo računa o tome da deci približimo knjige i čitanje, jer one razvijaju maštu i inteligenciju, stvaraju čitav jedan svet koji im pomaže da odrastaju edukovaniji. Ovo je prva škola kojoj uručujemo ovakav poklon, a doneli smo zaista različita dela od klasika do novih naslova, a smernice su nam dali nastavnici škole - rekla je predstavnica ove fondacije.

S. S.