Počeo plej-of u NBA ligi: Stari majstor Pirs utišao Toronto! Kari i Tompson prejaki za Pelikane

Najzanimljiviji deo sezone u NBA ligi počeo dramatičnom pobedom Vašingtona u Torontu za brejk na startu serije

Doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu počelo je kako se samo poželeti može: uzbudljivom utakmicom Toronto-Vašington i pobedom Vizardsa u produžetku, rezultatom 93:86, za vođstvo u seriji 1:0.

Pol Pirs u istoriji NBA lige, Oldridžovo iznenađenje za fanove! (VIDEO)

Veteran Pol Pirs (37) je pokazao da je i u poznim godinama za košarku igrač za velika dela, pošto je bio jedan od najzaslužnijih za brejk Vašingtona u Kanadi, kao najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena.

Pet poena Pirs je postigao u dodatnom vremenu, koje je otvorio trojkom i njome najavio uspeh sastava iz prestonice SAD u duelu sa Reptorsima. Veliku podršku nekadašnji as Bostona imao je u brazilskom centru Neneu, koji se zaustavio na 13 poena i 12 skokova, te Bredliju Bilu, koji je meč završio sa 16 poena.

U poraženoj ekipi Amir Džonson se najviše istakao sa 18 poena. Ispratio ga je Demar Derozan sa 15.

Naredni meč serije koja se igra na četiri pobede igra se u utorak, takođe u Torontu.

U duelu Golden Stejta i Nu Orleansa, najbolji tim lige u regularnom delu je zabeležio očekivanu pobedu (106:99) za vođstvo u seriji na Zapadu.

Domaći tim predvodili su nezadrživi Stefon Kari i Klej Tompson, koji su zajedno ubacili 55 poena za Ratnike. Kari je predvodio tim Stiva Kera sa 34 poena, a Tompson se zaustavio na 21. Na drugoj strani istakao se Entoni Dejvs, koji je ubacio 35 poena, od toga 20 u poslednjoj deonici.

Plej-of:

Istok

Atlanta - Bruklin

Toronto - Vašington 86:93 (0:1)

Čikago - Milvoki

Klivlend - Boston

Zapad

Golden Stejt - Nju Orleans 106:99

Portland - Memfis

Los Anđeles Klipers

Hjuston - Dalas

(Telegraf.rs)