Predsednik Benfike: Ne verujem da nam je sudio Slovenac!

Portugalci grme na slovenačkog arbitra Skominu, koga su direktno optužili za svoj neuspeh

Predsednik portugalskog fudbalskog kluba Benfika Luis Felipe Vijera izjavio je danas da je njegov klub oštećen u oba četvrtfinalna meča Lige šampiona protiv Čelsija.

- Svima je jasno da je ovo biznis i da nije postojala želja da Benfika prođe u narednu rundu. Suđenje je bilo skandalozno - rekao je Vijera.

Čelsi je je nakon minimalne pobede u Lisabonu trijumfovao i u revanšu (2:1) i zakazao duel sa Barselonom u polufinalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

- Ne razumem zašto je Slovenac Damir Skomina bio zadužen da deli pravdu u revanšu. Objasnićemo našu situaciju portugalskom savezu, ali nisam siguran koliko mogu da nam pomognu.

Iz Benfike najviše zamerki imaju na isključenje urugvajskog fudbalera Maksija Pereire, koji je u 40. minutu dobio drugi žuti karton i "lako dosuđeni penal za domaćina".

- Izašli smo iz ovog duela kao gubitnici, ali ponosan sam na moje saigrače, koji su pružili maksimum. Pokazali smo da smo bolji tim i boli me, jer smo ove sezone uspeli da izbacimo i bolje ekipe nego što je Čelsi. Možda grešim, ali mislim da nemaju šanse protiv Barselone - rekao je trener Žorž Žesus.

(Telegraf.rs / izvor:Tanjug)